E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksel Yatırım’da 5 isme suç duyurusu---

Aksel Yatırım’da 5 isme suç duyurusu

Aksel Yatırım’da 5 isme suç duyurusu
30 Aralık 2021 - 21:46 borsagundem.com

SPK, 2018 yılında kottan atılan Aksel Yatırım Holding'in hesaplarını inceledi. Kurul incelemelerin ardından 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2018 yılının şubat ayında borsa kotundan çıkarılan Aksel Yatırım Holding'in (#AKSEL) hesap ve işlemlerinin incelenmesinin ardından 5 isim hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alındığını açıkladı.

Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul; Madencom Maden Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri (Madencom) unvanlı şirket paylarının Nedim Türkmen ve Nedim Türkmen’in hâkim ortağı olduğu Padya Turizm ve Otelcilik unvanlı şirketten ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak yüksek bir bedel karşılığında satın alınması nedeniyle Aksel Yatırım Holding’i zarara uğrattıkları belirlenen Gökhan Deniz ve Vedat Akbaş hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Kurul ayrıca, Madencom'un satın alınarak Aksel Yatırım'ın zarara uğratıldığı işlemlere iştirak eden Nedim Türkmen ve Emre Öztoprak ile Aksel Yatırım'ın bağlı ortaklığı Madencom'un ilişkili ve ilişkili olmayan tarafları lehine zarara uğrattığı belirlenen Tülay Yücel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aksel Yatırım Holding, 2018 yılının şubat ayında uzun bir süre bilanço açıklamadığı gerekçesiyle BİST yönetimi tarafından borsa kotundan atılmıştı.

Metemtur’da 5 isme suç duyurusu

SPK’dan Ramazan Burak Telli hakkında suç duyurusu

Halka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar

SPK’dan Osmanlı Yatırım’a ceza

SPK, Mavi Safir Mimarlık'a para cezası kesti

SPK'dan Serve Film'e para cezası

SPK 54 internet sitesinin kapatılmasına karar verdi

BİST 3 hissede tedbir uygulanacağını duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Servergazi 30 Aralık 2021 23:17

    Çok iyi çalışan şirketleri dalavere ile bitirdiler.Emsanlar Nergis grubu Uki çok kişinin parası kaldı.Şefaf bir yönetim borsalara olan ilgiyi artırır.Hem ülkemiz Hemserim halk kazanır