E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkın İpek'in mal varlığı dondurulacak mı?---

Akın İpek'in mal varlığı dondurulacak mı?

Akın İpek'in mal varlığı dondurulacak mı?
25 Aralık 2015 - 07:14 borsagundem.com

Firari Akın İpek'in 120 milyon sterlinlik mal varlığının dondurulması kararı kabineye geliyor

 Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı firari Akın İpek'in yurtdışındaki mal varlığı Bakanlar Kurulu gündemine geliyor. Sabah'ın haberine göre, Kurul, İpek'in İngiltere'de bulunan 120 milyon sterlinlik mal varlığının dondurulması için "Terörün Finansmanı Kanunu" kapsamında karar alacak. Karar, Dışişleri Bakanlığı üzerinden İngiltere'ye iletilerek İpek'in mal varlığının kalıcı olarak dondurulması sağlanacak. 

NE KADAR PARASI VAR? 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda, İpek ailesine ait İngiltere ve Lüksemburg'daki banka hesaplarında 120 milyon sterlin olduğu belirtiliyor. Bunun 60 milyonunun İpek'in İngiltere'de kurduğu Koza Ltd. Şirketi'ne ait olduğu belirlendi. Bu şirketin merkezi yurtdışında olduğu için kayyum atanamamıştı.  

YASADIŞI İŞLEMLER 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "FETÖ yöneticisi olmak, terörizmi finanse etmek, terör örgütü propagandası yapmak ve zimmet" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza-İpek Grubu'nun hesaplarını mercek altına alınmıştı. MASAK ve Emniyet, hesaplarda olağandışı para hareketleri belirlemiş, yurtdışında paravan şirketlerin kurulduğunu, gerçeğe aykırı işlemler yapıldığını tespit etmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nuri25 Aralık 2015 10:37

    Peki, doğrudan PKK ya açık açık destek ve para veren şirket ve iş adamlarının kaç tanesinin mal varlıklarına el koydunuz??

  • HE HE ye..25 Aralık 2015 09:55

    20015 yılında milletten toplatığı BEDELLİ parası ile madeni aldı. KOZAD-İPMAT ortakalrına 11 yılda 1 kuruş temettü mü ödedi?. varsa yoksa Fetö YE YARDIM ETTİ. BORSA BU MU?. O MADENLER ONUN DEĞİLDİ Kİ. ZATEN MİLLETİN PARASINI SÖĞÜŞLEYEREK ALMIŞTI. NERDEN MÜLK SAHİBİ OLUYOR?...BORSA BİRİLERİNE DOLANDIRICILIK YAPIP HAKSIZ KAZANÇ MI SAĞLATIYOR. MEN DAKKA DÜKKA!!.

  • Yaw he he ;25 Aralık 2015 08:27

    Hani mahkeme ; hani hüküm. Bulduğu muhalifi hapishaneye gönderen , mallarına el koyan ülkede adalet mi var ki ; gelsin adam.

  • huseyin25 Aralık 2015 07:27

    Atın atın yalandan kim ölmuş ki sizde ölesiniz