Yazdır

Akın İpek'in mal varlığı dondurulacak mı?

Tarih: 25 Aralık 2015 - 07:14

Firari Akın İpek'in 120 milyon sterlinlik mal varlığının dondurulması kararı kabineye geliyor

 Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı firari Akın İpek'in yurtdışındaki mal varlığı Bakanlar Kurulu gündemine geliyor. Sabah'ın haberine göre, Kurul, İpek'in İngiltere'de bulunan 120 milyon sterlinlik mal varlığının dondurulması için "Terörün Finansmanı Kanunu" kapsamında karar alacak. Karar, Dışişleri Bakanlığı üzerinden İngiltere'ye iletilerek İpek'in mal varlığının kalıcı olarak dondurulması sağlanacak. 

NE KADAR PARASI VAR? 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda, İpek ailesine ait İngiltere ve Lüksemburg'daki banka hesaplarında 120 milyon sterlin olduğu belirtiliyor. Bunun 60 milyonunun İpek'in İngiltere'de kurduğu Koza Ltd. Şirketi'ne ait olduğu belirlendi. Bu şirketin merkezi yurtdışında olduğu için kayyum atanamamıştı.  

YASADIŞI İŞLEMLER 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "FETÖ yöneticisi olmak, terörizmi finanse etmek, terör örgütü propagandası yapmak ve zimmet" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza-İpek Grubu'nun hesaplarını mercek altına alınmıştı. MASAK ve Emniyet, hesaplarda olağandışı para hareketleri belirlemiş, yurtdışında paravan şirketlerin kurulduğunu, gerçeğe aykırı işlemler yapıldığını tespit etmişti. 
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/akin-ipekin-mal-varligi-dondurulacak-mi-244881