E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAkçansa ve Çimsa hedefini yükseltti---

Akçansa ve Çimsa hedefini yükseltti

Akçansa ve Çimsa hedefini yükseltti
24 Eylül 2014 - 09:51 borsagundem.com

HSBC Yatırım, Çimsa ve Akçansa hedef fiyatlarını yükseltti

HSBC Yatırım, Çimsa ve Akçansa hedef fiyatlarını yükseltti. HSBC Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Türk çimento üreticileri güçlü iç talep sayesinde yılın ilk yarısında satış hacimlerinde ve fiyatlarda ciddi bir büyüme yakalayarak karlılıklarını artırdılar. Öte yandan, toplam sonuçlara etkisi sınırlı olsa da  ihracat pazarlarındaki çeşitli sıkıntılar sebebiyle ihracat rakamları düşüşünü sürdürdü.
   
Şirketlerin ortalama FVAÖK marjları yılın ilk yarısı itibariyle geçen yılın ilk yarısının 9 puan üzerine çıkarak %28 olarak gerçekleşti. Yılın kalanında da FVAÖK marjlarının güçlü seyrini sürdüreceğini düşünüyoruz
   
Çimento hisseleri arasında Çimsa için "Endeksin Üzerinde Getiri" önerimizi korurken hedef fiyatımızı 15 TL’den 17.8 TL’ye yükseltiyoruz.
Akçansa için ise "Endekse Paralel Getiri" önerimizi korurken hedef fiyatımızı 13.2 TL’den 16 TL’ye yükseltiyoruz. 
Önerilerimiz için temel aşağı yönlü risk makroekonomik ortamda ortaya çıkabilecek ve inşaat talebini düşürebilecek gelişmeler ve ihracat pazarlarındaki daralmanın hızlanması olarak öne çıkıyor." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)