E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar'dan Atina'ya mesaj: Diyalogla çözelim---

Akar'dan Atina'ya mesaj: Diyalogla çözelim

Akar'dan Atina'ya mesaj: Diyalogla çözelim
12 Ağustos 2020 - 14:42 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin konuştu. Bakan Akar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı sorunu diyalogla çözmek istediğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler sonrası Yunanistan'a çağrıda bulundu. Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi. Sahada ve masada uluslararası hukuktan yana olunduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan sorunu diyalogla çözmek istiyoruz. Sahada ve masada uluslararası hukuktan yanayız" dedi. Bakan Akar, Mısır ve Yunanistan arasında yapılan anlaşmanın hukuksuz olduğunu belirtti.

Akar, "Aklıselimin galip geleceğine inanmak istiyoruz. İyi komşuluk ilişkileri ve diyalogdan yanayız" derken, "Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun anlaşmalarını sorgulamak yerine sağduyulu bakış sorunların çözümüne daha fazla katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Akdeniz geriliminde ABD devreye giriyor

İsrail, Akdeniz'de Atina'nın yanında olduğunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manevra 12 Ağustos 2020 22:07

    beyler bayanlar bu olaylar danışıklı dövüştür. tarihte birçok kez yaşandı. iki tarafın birbirine uzaktan bağrışması. Yunanistan da, Türkiye de ekonomileri ne zaman aşırı kötüleşse bu taktikle insanların milliyetçi duygularını kullanır. Bu sayede, zam olsun, ekonomi kötü olsa da kuru ekmek de yiyim ama yeterki vatan sağolsun düşüncesi ile insanlar yeni ekonomik sıkıntılara adapte olması ve çok şikayetçi olmaması sağlanır

  • abdurrahman12 Ağustos 2020 19:20

    zayıfa vurmak zayıflıktır zayıfı yanına al kışkırtanı döv mertlik budur. insan kazan, garibi uyar kışkırtıcıyı ez

  • anadolu12 Ağustos 2020 17:04

     turk tokadi yuzyillarca asyanin bozkirlarlarinda cinin ensesinde patladi sonrasinda bizansin ensesinde patladi  yuzyildir turk dinlendi ve avucunun da ici bayagi kasiniyor ve el yukari kalkti indi inecek turkun samari yunanin ensesine azzz kaldi

  • veri12 Ağustos 2020 18:02

    iyi gaza gelmişsin...

  • ahmak herif12 Ağustos 2020 15:11

    iyi komşuluk ve barış için yunanlıların çizdiği sınırları kabul etmeliyiz.aksi takdirde haçlı savaşları,1. dünya savaşı , kurtuluş savaşı ve çanakkale savaşlarında olduğu gibi  tüm avrupası ve avustralyalısı topraklarımıza üşüşürler.hepsiyle başedebilmek mangal gibi yürek ister.Tarih tekerrürden ibarettir.huylu huyundan vazgeçmez.-Türk ATASÖZÜ.