E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, Akdeniz'de Atina'nın yanında olduğunu açıkladı---

İsrail, Akdeniz'de Atina'nın yanında olduğunu açıkladı

İsrail, Akdeniz'de Atina'nın yanında olduğunu açıkladı
12 Ağustos 2020 - 12:23 borsagundem.com

İsrail, Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizde Atina'nın yanında olduğunu açıkladı.

Akdeniz'de Ankara ile Atina arasında yaşanan krize ilişkin İsrail'den açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail'in Yunanistan'ın yanında olduğu belirtildi.

Açıklamada "İsrail Yunanistan'a, deniz alanları ve münhasır ekonomik bölgesini sınırlandırma hakkı konusunda tam destek ve dayanışmasını ifade eder" denildi.

Türkiye'nin sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Akdeniz'de Navtex ilan etmesi Atina ile Ankara arasında tansiyonu yeniden yükseltmişti. Yunanistan, dün Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi'nin acilen toplanmasını istemişti.

Yunanistan'ın acil toplantı talebine tepki gösteren Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunanistan her zamanki gibi haksız, hukuksuz, saldırgan politikalarına destek için Avrupa Birliği’ni toplantıya çağırmış. AB, Yunanistan’ın tüm Avrupa'yı Yunan tiyatrosuna çevirmesine izin vermemelidir" demişti.

Dönmez: Sismik kablo Akdeniz'e indi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Yunanistan arasında kriz yaratan Oruç Reis gemisiyle ilgili bugün bir paylaşımda bulundu. Dönmez geminin görüntülerini paylaşarak "Adım adım Akdeniz. Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 23 Ağustos'a kadar toplam 1750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer (sismik kablo) Akdeniz'e indi. Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun" dedi.

Atina'da Oruç Reis korkusu

Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir

Hulusi Akar'dan kritik Doğu Akdeniz mesajı

Türkiye'den yeni bir Navtex ilanı daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OSMANLI26 Ağustos 2020 01:29

    it itin kuyruğuna basmazmış

  • vatandaş18 Ağustos 2020 20:38

    ulan adi ssiyonissst köpeği ssen önce ABD nin yörüngesinden bir çık da kendi başına bir devlet ol hem miçotakisin yanındamı duracaksın yoksa miçonun anasının a... damı duracaksın şerefsiz siyonist

  • BİR DOST12 Ağustos 2020 19:29

    Bence sürünme.. Reis bunları not alıyor, daha dün Türkiye ile ticaretimiz arttı diye zil takıp oynuyordun, durumlar düzelsin, tuvalet kağıdı bulamazsın haberin olsun. 

  • Hkn12 Ağustos 2020 17:09

    Nadim, Mısır'la anlaştığın zaman bütün tartışmalar son buluyor. Ne ABD'nin ne AB'nin söyleyecek sözü kalıyor. Senin aklının erdiği pek belli. Kefen giyip de bedelliye koşanlar kahramanlık yazıları döşeniyor.

  • iso12 Ağustos 2020 16:42

    Katil devlet İsrail yunanın yanındaysa haklılığımız bir daha ortaya çıkmıştır. Tam gaz devam doğru yoldayız! 

  • SAIT12 Ağustos 2020 15:46

    BOZACI ŞIRACI..

  • Kamil12 Ağustos 2020 16:38

    Moiz ,Salamon ve diğerler musevi kardeşlerimizle ticarete devam, hellene selam. Adaları boşaltın huuuu, geliyos bak :D  :D 

  • HASAN TOSUN12 Ağustos 2020 14:51

    tamamda  kavga var edenler neden gaz varsa çıkarmıyorda ağız dalaşı ederler.demekki osurakdan gaz var,gerçekde yok,olsaydı nerde bu gaz hava civa mı,bilen varsa açıklasın bizim gemide boşa dolaşıyor bulduğu bişey yok,karşı hainlerinde bulduğu bişey yok,onun için olmayan gazın kavgası neyin nesi

  • FİNANSŞÖR12 Ağustos 2020 14:23

    ABD gelecek 10000 km uzaktan bizim topraklarımızın nasıl kullanacağımız hakkında bize talimatmı verecek.bunu kabul edenler varsa onların tarafındadır.

  • abdullah 12 Ağustos 2020 14:11

    dostun dostu, düşmanın dostu, menfaat  /çıkarın dostu, dostun çıkarı, düşmanın çıkarının dostu, düşmana dostluğun çıkarı ....kim hangi tarafta olursa olsun farketmez Allah müminlerin dostudur sen yeter ki mümin ol

  • Hkn12 Ağustos 2020 13:59

    Yanlış yapıyoruz. Güçlü Türkiye masallarıyla herkesi karşımıza alıyoruz. Bu işte biz kaybederiz. Akıl galip gelmeli ve hemen Mısır'la masaya oturmalıyız. Devletler duyguyla, mezhepçilikle değil akılla yönetilir.

  • Nedim12 Ağustos 2020 14:45

    Yanlış yapmıyoruz!  Çünkü herkes karşımızda!  Aklının ermediği yerde yorum yapma!  Diğer ülkelerin bölündüğü gibi bölünmeye razı ol o zaman!  Ve Batının sömürü ve aşağılama  düzenini de kabul et o zaman!  Seni zaten ülke olarak görmek istemiyor!  Hakkının tanımıyor! 

  • mezarci 12 Ağustos 2020 13:51

    korkaklara gres yagi bedava

  • Murat konca12 Ağustos 2020 13:48

    Sanki başka yerde durcak zalim zalimle olsun Allah c.c. bizimle olsun yeter isterseler bütün zalimler gelsin ne yazar.

  • Ttt yyy12 Ağustos 2020 13:40

    Şaşmadım

  • KERİM12 Ağustos 2020 13:35

    KURDA SORMUŞLAR..ENSEN NİYE KALIN....HER İŞİMİ KENDİM GÖRÜRÜM ....DEMİŞ

  • GÜÇLÜ TÜRKİYE12 Ağustos 2020 13:15

    SEN SONRADAN ORTADOĞUYA GEL KANSERLİ HÜCRE GİBİ BİDE TARAF OLDUĞUNU SÖYLE. ASLINDA ORTADOĞUDAKİ ÜLKELER KİMSE. ONLARDA KABAĞAT, AVRUPA ÜLKELERİ GİBİ BİR OLMAYIP, BUNLARI HARİTADAN SİLMİYORUZ.

  • Dün mısır bugün İsrail yarın kim?12 Ağustos 2020 13:01

    Güçlü dostları olan yol alır, yalnız kalan geride kalır, bugün Türkiye müttefik bulamaz hale gelmiş, sen kendine müttefik bulamazsan senin bulamadığını başkası bulur

  • Türkoğlutürk18 Ağustos 2020 20:45

    kardeş sen galiba soyunu ssopunu unutmuşsssun biz türkler 1000 yıl önce anadoluya geldiğimizde de yanımızda müttefikimiz yoktu evelallah türkün gücü peşimizden gelen moğola da yetti karşımızda duran haçlıya da yetti ve bu toprakları 1000 yıldır vatan eğledik bunu da böyle bilesin ayrıca korkaklara gresss yağı bedava  ha şimdi vesssselam

  • abdullah 12 Ağustos 2020 14:04

    dost diyorsun ya yenen bir şey değil kafirden kafire dost olmaz israil yunana dost olsaydı batan yunana destek verirdi değil mi ? dost dediğin çıkar gözetmez sen kime dostsun?

  • Her daim türkiye 12 Ağustos 2020 13:38

    Bunlardan mütefik olmiyacagi zaten malum bugün olsalar bile onlardan fazla yine fedakarlik göstermesi gereken ülke biz türkiye olurdu. Bizim tek yanlisimiz Suriye Rejimi ile izlediyimiz yanlis Politika cünkü katil esad diye adlandirilan sahis daha Suriyede baslayan savas öncesine Kadar Cumhurbaskanimiz tarafindan en iyi dost olarak adlandiriliyordu.

  • Turk Aşki12 Ağustos 2020 12:35

    kimin yaninda olursan ol ama kimse Güçlü Turkiyenin onunde duramaz

  • ttt12 Ağustos 2020 17:53

    Güçlü Türkiye nerede peki? Sen paralel evrenden mi bildiriyorsun?

  • Hkn12 Ağustos 2020 14:02

    Dostum Rusya ya da Abd gibi bir devlef hop dediği zaman o güçlü devletten eser kalmıyor. Geri adımlar peşpeşe geliyor. Gerçekliğe dönsek artık diyorum. Hamaset de bir yere kadar.