E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 'Sosyal Medya Yasası' ile ilgili açıklama---

AK Parti'den 'Sosyal Medya Yasası' ile ilgili açıklama

AK Parti'den 'Sosyal Medya Yasası' ile ilgili açıklama
21 Temmuz 2020 - 12:41 borsagundem.com

AK Partili Grup Başkanvekili Özlem Zengin sosyal medya için kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya düzenlemesine ilişkin AK Partili Zengin, idari, mali ve hukuki muhatap bulmanın amaçlandığını belirtti.

AK Partili Zengin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sosyal medya yeni bir hayat alanı ise insanların bunun sorumluluklarını hukuken almaları gerekiyor. Özet olarak söyleyecek olursak, hakaret ve tacize son vermek istiyoruz.

Kanunun birinci maddesinde göreceksiniz 5651 sayılı kanunun içinde sosyal ağ sağlayıcı alt başlığı oluşturuyoruz. Sosyal ağ sağlayıcılarına bir muhataplık oluşturmaya çalışıyoruz.

2007 yılında bir kanun düzenlememiz var. 5651 sayılı kanun. Bu kanunda bazı değişiklikler getiriyoruz. Sosyal ağ sağlayıcısını tanımlıyoruz. Biz kime sosyal ağ sağlayıcı diyeceğiz?

Günlük erişimi 1 milyonun üstündeyse ve yurt dışından kaynaklı bir sosyal ağ sağlayıcı ise bunun Türkiye'de tüzel veya gerçek kişi bulundurması gerekiyor. Gerçek kişi olacak ise bu temsilci Türk olmak zorunda. 1 milyon kullanıcının altında olan ve Türkiye'de merkezi olanlar için bir düzenleme bulunmayacak.

Temsilciden 48 saat içinde bir cevap bekleyeceğiz. Olumlu ya da olumsuz bir cevap vermeleri gerekecek. Cevap olumsuz ise nedenini açıklamaları gerekecek.

Kullanıcıların verilerini Türkiye'de bulundurmaları için bir teşvikte bulunmak istiyoruz. Türkiye'de bulunma şartını kabul etmezler ise, nasıl yaptırımlar olacak, bunu açıklamak istiyorum.

Eğer yerine getirilmez ise 10 milyon TL ceza kesilecek. 30 günde hala yerine getirmezlerse 30 milyon daha ceza kesilecek. Mevcut sözleşmeleri devam edecek, yeni reklam sözleşmelerine izin verilmeyecek. Para transferlerine de böylece izin verilmemiş olacak.

Mahkemeler yüzde 90 bant daraltma kararı verebilecek. Bant daraltma kararı verilirse erişim sağlayıcılar bunu 4 saatte yerinde getirmek zorunda kalacaklar.

Kişilik haklarının ihlali olursa 48 saatlik bir süreden bahsetmiştim. 48 saatte bir cevap gelmez ise, sosyal ağ kullanıcısına 5 milyon TL ceza kesilecek.

Sosyal medya düzenlemesinde detaylar netleşti

Sosyal ve dijital medya şirketler için neden önemli

Sosyal medya hesapları kimlikle mi açılacak?

Almanya’dan sosyal medya suçlarına ağır cezalar

Sosyal medya düzenlemeleri normal kabul edilmelidir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık Tufan 21 Temmuz 2020 21:05

    Bence Türkiye'de internet kapatılmalı. Bilgi edinmek yasaklanmalı.

  • kimlik21 Temmuz 2020 20:10

    tc kimlikle giriş olmalı.ad soyad kullanımı zorunlu olmalı.

  • muck21 Temmuz 2020 18:56

    Daha geçen gün feto ve fetocuları affedelim diyen adam. Şimdi sosyal medyadan aynını dese yasal işlem olacaktı. TVlerde dedi yasal işlem olmadı :D burada zihniyet önemli. Yapılan iş AKP yi korumak, rakipleri yıldırmak susturmak. Yoksa camididen şarkı çaldı diye paylaşan kişiyi10 gün içeri atmak, naısl bir hukuk düzeni ve siste mi ? akplisen haklısın. chplisen suçlusun. Olayın özeti bu. ama bu yasa 2023 den sonrada bir çok akpliyi zor durumda bırakacak. aynı 15 temmuz öncesi feto günlüklerinin araştırıalacağı gibi. Gerçekleri asla baskı ile susturulamaz. 85 milyon insan yaşıyor bu ulkede. 300-500kişi için devlet çalışmaz. millet gereğini seçimlerde yapar. allahdan hukukvar, umutsuzluk yok. denedik olmuyor, sizlere güle güle seçimlerde... Arap ülkelerde hukuk yok, ondan dolayı dış güçlerce devrimler, sülaleden başkalarının başa geçmesi oluyor. Atatürk arap devletlerin yıkılma modelini görmüş, Türkiye de hukuk deüzenini kurmuş

  • Mucise Reis ;)21 Temmuz 2020 18:52

    1990 Gazeteler çok etkin. 2000 Tv ler çok popüler. 2010 gazete,dergi,miting,topantılar, devlet gücü, çok etkili. 2020-sosyal medya geldi herşey değişti. herkes kendi dünyasnı kurdu. her bilgiye ulaşıyor, her olayı irdeliyor. tv izleyen gençler, sosyal medada kendı youtubetv ise düşüncesini takipçilerine anlatıyor. reisden çok, yeni genisil başka hayranları var. herkes soruyor, soruşturuyor, soru cevap ile bilgi birikimi oluşuyor. eski sistemler dedeler-nineler tarafından izlenıyor, osmanlı marşları tv lerde çalışıyor, yaşlılar coşuyor.. ama gençler bunları izlemiyor. bakmıyr. kendi düşünceleri ile farklı gruplara uye oluyor. böylece, sosyal medya ödenmi 2020 çöküş döneminde fark ediliyor. müdehale edilmesi gerekiyor. Ama engellenemez. herkes yine, yapacağını yapar, en fazla hapse atarsın, en fazla karakola imzaya çağırırsın. gerçekleri yine başkarı tarafıdnan irdelenir.

  • Hamit 21 Temmuz 2020 18:36

    Yıllardır muhaleft partili politikacılaraile akrabalarına, gazetecilere, sanatçılara sporculara bireylere her türlü küfür hakaret yapılıyordu ama hepsi görmezden geliniyor veya şikayetler by pass ediliyordu. Neden birden sosyal medyadaki bu tür davranışlara karşı birden hassaslaşıldı?

  • Türkoğlutürk 21 Temmuz 2020 14:45

    Amaç muhalefeti susturmak. Muhalefeti susturursunda tencereye karşı çıkamazsın.

  • Saffet21 Temmuz 2020 13:45

    Sitelerde silmek zorunda eski hakaret ve taciz haberlerini yoksa başları ağırır

  • Kanuni21 Temmuz 2020 13:11

    Bunun hakaret ve taciz için çıkmadığını herkes biliyor. Hakaret taciz  yıllardır var yeni mi aklınıza geldi? Kesinlikle samimiyetle alakası yok. Sadece muhalif kisileri susturmak için yapılmış bir yasa.

  • Okie Dokie21 Temmuz 2020 12:53

    Hakarete tacize son demek. Haber başlığını görünce bir gülümseme geldi.