E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAk Parti'den laiklik açıklaması---

Ak Parti'den laiklik açıklaması

Ak Parti'den laiklik açıklaması
26 Nisan 2016 - 12:15 borsagundem.com

Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik olmamalı” açıklamasını değerlendirdi.

Şentop, “Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz. Meclis Başkanı parti adına konuşmuyor. Anayasa teklifimizde laiklik var. Sorun laiklikte değil laikliğin uygulanmasında” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman dünkü konuşmasında yeni anayasada laiklik tarifi olmaması gerektiğini belirterek tartışma başlatmıştı. Kahraman "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır. Dünyada laiklik tarifinin olduğu anayasalar Fransa, İrlanda ve Türkiye'de var. Tarifi de yoktur.
İsteyen bunu istediği gibi yorumluyor. Böyle bir şey olmamalı. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım. Müslüman bir ülke olarak neden kendimizi dinden arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Bir İslam
ülkesiyiz. Bu nedenle dindar bir anayasa yapmalıyız." şeklinde konuşmuştu.

AK Parti'den laiklik açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf26 Nisan 2016 16:51

    böyle bir söylemle gelen kişi ya başkanlık sistemini sabote etmek istiyor ya da siyaset de ham

  • açılım26 Nisan 2016 15:37

    yeni anayasayla ne tür hırsızlıklarda hırsızın kolu kesilecek ? 4 eş için devlet ayrı ayrı yardım yapacak mı ? zinada erkelerde taşlanacak mı ? yoksa sadece kadınlar mı ?

  • ahmet26 Nisan 2016 14:28

    o zaman benim adıma mı konuşuyor:)

  • esnaf26 Nisan 2016 12:34

    nabzı bir ölçün hangisi fazla oy getirirse ona göre bir ayarlama yapılır

  • vatandaş26 Nisan 2016 12:29

    Gerçek amaçlarını sonunda açıkladılar, şimdi bekleyip Milletin tepkisini ölçecekler, sonunda da; biz kandırıldık, biz istemedik diyecekler.