E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti’de flaş gelişme---

AK Parti’de flaş gelişme

AK Parti’de flaş gelişme
09 Ağustos 2015 - 15:21 borsagundem.com

MYK üyeleri CHP ile koalisyona karşı çıktı. AK Parti MHP’nin kapısını çalacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu koailisyon çalışmalarına ilişkin MYK ve Bakanlar Kurulu'nun görüşlerini aldıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelecek. Buluşmada iki partinin heyetlerinin yaptığı görüşmeler sonrası hazırlanan raporlar ele alınacak. AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK'sında CHP ile devam eden görüşmeler mayasa yatırıldığı ve Kılıçdaroğlu'na verilecek yanıtın ne olması gerektiği tartışıldı. 

Davutoğlu, "CHP ile konuların yüzde 60-70'inde anlaşabiliriz ama kritik konuları içeren yüzde 30'unda anlaşmak çok zor" dedi. Sabah’ın haberine göre MYK üyelerinin biri dışında hepsi ise CHP ile koalisyon kurulmasına sıcak bakmadıklarını belirtip, şu görüşleri dile getirdi: "Aslında iki partinin koalisyon kuramayacağını iki taraf da biliyor. Kimse masadan kalkan taraf olmak istemiyor. Zaten koalisyon kurma istekliliğinin olmadığını CHP'nin görüşmelere gönderdiği heyetteki isimlere bakınca görüyoruz. Eğitim, dış politika başta olmak üzere bir çok konuda çok ciddi görüş ayrılıklarımız var. Bu ayrılıklar ile koalisyon kurulması güç. Kurulsa da ülkeye bir faydası olmaz. CHP ile müzakere aşamasına geçmek doğru olmaz." 
 
MHP'NİN KAPISI ÇALINACAK 

Kurmaylarını dinleyen Davutoğlu da müzakere aşamasına geçilmeden CHP ile koalisyon görüşmelerin sonlandırılmasına sıcak baktığı mesajını verdi. Başbakan Davutoğlu'nun, bu toplantının ışığında Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede görüş ayrılıklarının bir kez daha altını çizmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun, "Teşekkür ederek" müzakerelere geçmeden görüşmeleri keseceği belirtiliyor. CHP ile görüşmelerin tamamlanması ile birlikte AK Parti bir kez daha MHP'nin kapısını çalarak koalisyon pazarlıklarına başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çarkçıbaşı09 Ağustos 2015 21:55

    Sayın Davutoğlu Kuşsever yaşatma derneğine danışmayı unuttu ilerde ceremesini çekecek.

  • waatt09 Ağustos 2015 20:54

    Bu karar coktan verilmisti milleti oyalayip , kandirmanin bedelini erken secimde odeyeceniz,

  • F -1609 Ağustos 2015 20:43

    Sn.Kılıçdaroğlu ABD nin çıkarlarına hizmet etmeye ikna edilemediği için bu koalisyonun gerçekleşmesi mümkün olmuyor! Sn.Bahçelinin ikna edilebilmesi de mümkün değil gibi. Böylece geriye, Davutoğlu ve ABD nin son şansı olarak HDP kalıyor diye düşünüyorum.

  • akil09 Ağustos 2015 20:28

    Tum samimiyetimle yaziyorum, akp erken secimde mhp ile bitisine imzasini atti....akp nin % 30 , mhp nin de% 12 lere dusecegini, chp karli cikacak

  • Kaçan Grup09 Ağustos 2015 19:15

    CHP kesinlikle AKP ile koalisyon kurmamalı, AKP'nin yarattığı ekonomik-siyasi enkazın altında kalan CHP olur.

  • vatansever09 Ağustos 2015 16:53

    AKP TERÖRÜ BUYUTTU VE MEMURUNU SAHİPLNNMİYOR,MHP ADETA SACMA SAPAN SİYASET YAPIYOR ÜLKEYI İKTIDARA ORTK OLP KURTRCGNA ÖMRÜM BOYUNCA MUHALEFET KALAYIM DİYİP MİLLETİ YALNIZ BIRAKIYOR, CHP ATATÜRKLE ALAKASI KALMAMIŞ HDP yle AYNI ... ZATEN , olan bu ülke için can veren şşehitlere oluyor vede ailelerine

  • İnanmıyor Vat09 Ağustos 2015 16:42

    Akp amacı üzüm yemek değil Bağcı dogmek cumhurun istediği kendi çıkarları ve geleceği yoksa umrunda değil vatandaş ülke terör şehit varsa yoksa kendi geleceği ama bir gün Kaddafi ve Saddam veya çok sevdiği Esad gibi birileri tahtını sallayıp al asagi edeceğini aklına getirmiyor demokrasi hukuk ve sosyal devletler ayakta durmuş diktatorler sonu hep acıyla bitmiş bir gün bu halk uykudan uyanıp eski Türkiyeyi inşaa edecektir bu ülke ne alanın ne fidanin ne celigin nede bir başkasının babasının mali değil

  • seçim09 Ağustos 2015 16:20

    tek adam seçim istiyor bir taneside karşı gelemiyor akp deki asıl sorun bu.bu yüzden oylar düşüyor tek parti iktidarı kaybediliyor ama hala daha tek adamlığa devam.

  • Millet09 Ağustos 2015 16:17

    Koalisyon kurmadan bize gelirseniz sizlere öyle bir tokat atacağız ki sesi uzayda yankı yapacak !!! Bizimle alay mı ediyorsunuz ? Size icazet verdik bize geri iade edeceksiniz öyle mi ? Memleket yangın yerine dönmüş sizler oyalanın bakalım ...

  • dlbyz09 Ağustos 2015 16:14

    biraz önce yazmıştım akp chp demek cumhurbşkanını dışlamak akp mhp olacak diye mhp de ne yapalım son anda devlet hükümetsiz mi kalsın deyip alp yapıya mazeret gösterecek ve hükümete evet diyecek

  • çınar dursun09 Ağustos 2015 16:07

    chp ile koalisyon kurulmasını istemiyoruz çünki teröristleri demokrasi kahramanı ilan eden ve her olayda insanları devlete karşı isyana ve sokak terörüne teşvik eden bir partinin bu ülkede asla iktidar olmaması gerek.Demokrasi istemek başka şey demokrasi kılıfında ayaklanma çıkarıp hükümet yıkmaya çalışmak başka şey.Hükümeti yıkmak için hdp gibi teröre destek veren bir partiye oy kazandırmak için çalışma yapmak bambaşka bir şey.

  • HİLAL09 Ağustos 2015 15:54

    AKP+HDP İsim olarakta ideal ve hedefleri olarakta çok benziyorlar MHP ile benzer yanları yok MHP ye ve ülkücülere çok yazık olur devlete, millete, bayrağımıza vatanımıza yazık olur tutunacak başka dal kalmaz yüce rabbim esirgesin.

  • mhp liden09 Ağustos 2015 15:53

    akp mhp ile koailasyon kuramazsa mhp ye verdiğim secmen oyumu akp ye verecm...

  • Ali09 Ağustos 2015 15:51

    Fuat Avni'nin yazdıkları aynen çıkıyor. Erdoğan CHP ile koalisyonu istemiyor. Erken seçimde de ilahi adalet gereken cevabı verecektir. 7 Haziran'daki oylarına bile ulaşamaycak AKP

  • .09 Ağustos 2015 15:31

    SİZLERDEN ADAM OLMAZ , MİLLET VEKİLİ HİÇ OLMAZ. MENFAATLER O KADAR ÖN PLANDAKİ ÖLENLERİN HİÇ BİR ANLAMI YOK SİZLER İÇİN DEMİYECEGİM., (yok zaten)MEMLEKET İÇİN.