E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti Abdullah Gül'ü sildi mi?---

AK Parti Abdullah Gül'ü sildi mi?

AK Parti Abdullah Gül'ü sildi mi?
20 Ağustos 2015 - 11:01 borsagundem.com

AK Parti'nin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümüne davet edilmedi

AK Parti'de kongre kararı alınmasından sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin 14. kuruluş yıldönümü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törene davet edilmedi. AK Parti'den daha sonra yapılan açıklamada Gül'ün 'sehven' davet edilmediği açıklandı.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Gül'ün haberine göre Ak Parti’nin 12 Eylül’de büyük kongre kararı alması ve 2 ay içinde erken seçime gidileceğinin kesinleşmesi üzerine siyasi çevreler bir kez daha gözler Abdullah Gül’e çevrildi. Cumartesi günü yapılacak oğlunun evlilik törenlerinin hazırlıkları içindeki Gül’den, “Ülkenin temel ve genel sorunları ile ilgilenme çerçevesinde dar siyasi gelişmeler ve AK Parti Kongresi ve erken seçimle ilgili özel bir gündemim yok” mesajı geldi. 

AK Parti’nin CHP ile koalisyon görüşmeleri sürecinde Gül, Erdoğan ve partinin karar alıcılarıyla ters düştü. Gül bu süreçte görüştüğü AK Partililere “CHP ile bir koalisyonun ülke için ihtiyaç olduğu ve mutlaka kurulması gerektiği” yönünde telkinlerde bulundu. Gül bununla kalmayarak bazı CHP’lilere “AK Parti ile kurun” görüşlerini iletti. Bu uzaklık ve soğukluk, geçen hafta AK Parti’nin 14. kuruluş yıldönümünde daha ileri bir noktaya taşındı. AK Parti genel merkezinde düzenlenen törene Abdullah Gül davet edilmedi. AK Parti yöneticileri, kırıldığı belirtilen Gül’ün davet edilmeyişini, “Kasıt yok, sehven davet edilmemiş” gerekçesiyle açıkladı. 

İŞARET GELMEDİ 

AK Parti’nin 12 Eylül’deki büyük kongresi ve erken seçim bu atmosferde gündeme gelince, AK Parti içindeki rahatsızlar ve yeni siyasi oluşum isteyenler gözlerini yeniden Gül’e çevirdi. Gül’ün kongre ve erken seçim için bir siyasi girişimi olup olmayacağı konusunda nabzı da yoklanmaya çalışıldı. Ancak bu iki gelişme için Gül’den “Pozisyonunu değiştirmeyi gerektirecek” bir işaret gelmedi. Öncelikle Gül’ün tüm dikkatinin cumartesi günü İstanbul’da Wow Otel’de büyük oğlu Ahmet Münir Gül’ü evlendireceği düğün hazırlıkları içinde olduğu, tüm dikkatinin buna yönelik olduğu bilgisi edinildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenasi21 Ağustos 2015 14:57

    Beştepe'deki zattan hiç hazzetmem ama ne yapacağını bildiğim için ona karşı gardım nettir. Gül ondan daha tehlikelidir; karda yürüyüp izini belli etmeyenle başa çıkmak daha zor!

  • cengo20 Ağustos 2015 13:47

    suya sabuna dokunmayayım hiç risk almayayım başkası çalışsın ben yiyeyim

  • normal20 Ağustos 2015 13:43

    o memurdu amir başkası

  • CEMAL20 Ağustos 2015 13:12

    TAYYİP GÜL'ÜN GELMESİNİ İSTEMEZ, ÇÜNKÜ GÜL GELİRSE ANAYASAL SINIRINA ÇEKİLMEK ZORUNDA KALACAK. BAŞKANLIK HAYALİ DE BİTECEK. AKP'NİN TEK KURTULUŞU GÜL'ÜN PARTİNİN BAŞINA GEŞMESİ

  • taco20 Ağustos 2015 12:28

    gül toplumun her kesiminde saygı ve sevgi gören bir devlet adamıdır.

  • erdal20 Ağustos 2015 11:54

    Sayın Abdullah gül bütün her görüşden insanların saygı duyduğu bir devlet adamıydı konuşduğu kelimeleri kimseyi incitmemek adına azami özen gösderen insani değerleri yüksek kisilik sahibi böyle saygın insanın ülke yönetiminde aktif yer alması memleketimizin hayrına maximum katkı sağlayacağına inancım tamdır

  • Dostu dusmani ayirmak suclu20 Ağustos 2015 11:51

    Dusmani fazla onemsemek zarar verir.

  • ali aydın20 Ağustos 2015 11:50

    gül gelir gül gibi olur rahat olun

  • KONYA20 Ağustos 2015 11:40

    Bu tayyip çok vefasız bir insanmış..Hani kardeşten yakındılar.

  • sadakat20 Ağustos 2015 11:25

    Abdullah Gül ortamın gergin anlarında partinin ve Erdoğanın yanında durmadı. Muhalefete şirin gözükmek için ortya konuştu.bence Gül bir daha AKP'nin kapından dahi giremez. Hanımı 28 şubatta bile bu kadar zulüm görmedik demişti.Hayalini daha göreceği bir makama gelip getirenlere nankörlük etti. Küçük hesaplar uğruna.

  • Ak Adam20 Ağustos 2015 11:24

    Böyle toplumsal parti mi olur! Adamın biri herseyi eline geçirmiş istediğini atıyor istediğini tutuyor! Yaptığı yanlışlara karşı kimse gıkını çıkarmıyor. Ödlekler sürüsü dolmuş partiye! Kimse nemalandığı pozisyonu kaybetmek istemiyor

  • silik adam20 Ağustos 2015 11:19

    Gül tayyip beyin müthiş karizması karşısında ezilip gitmiştir.

  • erdem20 Ağustos 2015 11:16

    Ülkeyi bu girdapdan ancak Gül kurtarır.

  • normal bir durum20 Ağustos 2015 11:12

    Silik bir kişiliği silmeleri çok normal RTE nin onunla işi bitti. Noterlikte bir yere kadar