E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de yayımlandı---

Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de yayımlandı

 Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de yayımlandı
11 Şubat 2024 - 09:39 borsagundem.com

Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fon, yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek.


2 yıl ödemesiz, 4 yılda ödeme şartıyla evlenecek çiftlere kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, fonun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fona petrol, doğalgaz ve maden kaynaklarından elde edilen devlet gelirlerinin yüzde 20'si aktarılacak. Projelere ve göre fona katarılan miktarın payı yükseltilecek.

Aile ve gençlik fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak.

Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler ise her 6 ayda bir kamuoyu ile paylaşılacak.

İLK DEPREM BÖLGESİNE UYGULANACAK

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları deprem bölgesinde 15 Şubat'ta alınacak. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Bakan Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." açıklamasında buldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında; Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacağı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor.

5 KİŞİDEN OLUŞAN KURUL OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERECEK

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak.

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon'u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak.

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngörüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak.

Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

Evlilik hazırlığında olan genç çiftlerin gözü bu kanun teklifinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN11 Şubat 2024 11:34

    Umarız yandaşlarına öncelik ve partizanlık yapmazlar.

  • Mucise Reis : )11 Şubat 2024 10:50

    Ya bu nebiçim ülke ? gençler çalışıyor maaş alıyor evlenemıyor... emekli maaş alıyor 25 yıllık prim ama maaşı ile geçinemıyor... geçinemeyenler ehakları deil devlet fon verıyorum diyerek maddi para veriyor :D yahu bu Türkiyede 20 yaşına kada roku askere git gel kpss unıversite yaş 30 ee  iş bulan asgari cüret, ev alamıyorsun, emekli olamıyorsun 58 oalcak.. ee devlet fon verecek :D ya bu ne saçma sapan düzen sistem ??? ülke insanı afrikalı 5 kuruşa muhtaç eğitimli donanımlı  fakirler ordusuna girecek ... Ya böyle saçma sapan program proje mı olur ??? Allah akıl fikir versin... Adamın maaşından gelir vergisi kesintisini kaldır, git senginden al, ayda o fon kaynaklarını gelır vergisine aktar.. insanlar maaşları ile hayatlarını kurup düzen kursun. ev alsın ucuz kredi ver mesela.. boyle aptalca, zırvaca program mı olur ?... bildiğin kölesin, karnını doyuruyorum projesı bu :D ekmekparanı verıyorum, çalışsanda açsın projesı bu. okuyan gider ve kaçar normal

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA11 Şubat 2024 14:44

    Artık bu ülkede 50 000 TL de alsan asla ev alman mümkün değil ömür boyu sürüneceğiz anlaşılan.