E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAbenomi hiçbir işe yaramadı---

Abenomi hiçbir işe yaramadı

Abenomi hiçbir işe yaramadı
15 Aralık 2014 - 07:36 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Abe’nin erken seçime gitme kararının zafer ile sonuçlandı. Ancak Abe, üzerindeki ekonomiyi canlandırma baskıları arttı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin erken seçime gitme kararının zafer ile sonuçlandı. Ancak Abe, üzerindeki ekonomiyi canlandırma baskıları arttı. Japonya halkı ekonomik programın sonuç vermesini bekliyor.

Abe’nin koalisyonu meclisteki 475 koltuğun üçte ikisinden fazlasını kazanarak en az 325 koltuğa sahip oldu. 60 yaşındaki Abe, döneminin Eylül ayında sona ermesi öncesinde, bu sayede Liberal Demokrat Parti’de yetkisini güçlendirmiş oldu ve 2018’e kadar görevi sürdürme şansını artırdı. Abe 2018’e kadar görevde kalırda Japonya’da kırk yılın en uzun süre başbakanlık yapmış kişisi olacak.

Abe’nin reflasyon programı, gösterge endeks Topix’teki hisse senetlerinin görevde bulunduğu iki yıl süresinde yüzde 70’den fazla yukarı çıkmasını sağladı. Ancak Abe’nin halen Japon çalışanlar için reel gelirleri artırması gerekiyor. Abe, üreticilerde güvenin zayıflaması ile birlikte ekonominin 2014 yılı ortasındaki resesyondan toparlanmasını hızlandırmaya çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)