E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'ye büyüme uyarısı---

ABD'ye büyüme uyarısı

ABD'ye büyüme uyarısı
12 Haziran 2014 - 10:01 borsagundem.com

ABD Hazine bakanı Lew, düşük potansiyel büyüme konusunda uyardı

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew dün yaptığı uyarıda ABD'nin işdünyası yatırımlarını artıramaması, daha iyi bir iş eğitimi sağlayamaması ve ülkenin eskimiş alt yapısını
yenileyememesi halinde ekonomik büyümede kalıcı bir aşağı düşüşle yüzleşebileceğini dile getirdi.
 
New York Ekonomi Klubü'nde konuşan Lew, ABD'de bu aşamada ekonominin yıllık yüzde 2 oranında büyümesinin beklendiğini ve ikinci dünya savaşından 2007 yılına kadar geçen sürede bu oranının ortalama yüzde 3.4 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Lew, Amerika'nın daha güçlü bir büyümeye geçememesi halinde ülkenin zayıf istihdam piyasası ve artan eşitsizlik gibi tehditlerle karşı karşıya kalacağını belirterek "Önümüzdeki yıllarda yapacağımız seçimler bu öngörüyü değiştirebilir" dedi.
 
Lew iş dünyasını yatırımlarını artırmaya çağırarak, inşaat ekipmanları ve yazılım gibi alanlarda yapılan yatırımların daha önceki resesyon dönemlerinde çıkış sırasında yaşanan artışın çok altında kalan bir toparlanma gösterdiğini dile getirdi ve "Amerikan iş dünyası tarihi olarak çok yüksek seviyelerdeki nakitin üzerinde oturuyor. Bu aşamada bizim işdünyasından beklediğimiz - ki buna bu odada bulunan sizler de dahilsiniz - bir kenarda durmayı bırakarak geleceğimizeyatırım yapmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)