E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin yeni başkanı Joe Biden oldu---

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden oldu

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden oldu
07 Kasım 2020 - 19:41 borsagundem.com

ABD'de 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığı bildirildi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde sonuç beş gün sonra açıklandı. Pensilvanya eyaletini de kazanan Demokrat Parti adayı Joe Biden, 284 delegeye ulaşarak ABD'nin 46. başkanı oldu.

ABD'de 3 Kasım Salı günü başlayan 59. başkanlık seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut başkan Donald Trump'a karşı delege sayısında üstünlük sağlayan Demokratların adayı Joe Biden kazandı.

Bazı eyaletlerde oy sayımının devam etmesine rağmen Biden, 284 delegeye ulaşarak ABD'nin 46. başkanı seçildi. Trump ise 214 delegede kaldı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pennsylvania'daki sayımlar tamamlandı.

AP'nin verilerine göre Biden oyların yüzde 49,6'sını alarak eyaletteki 20 delegeyi hanesine yazdırdı.

Böylece, 253 olan delege sayısını 273'e çıkaran Biden, ABD'nin seçilmiş başkanı oldu.

Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump'ın bu üç eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş08 Kasım 2020 19:16

    Dostum kankim biden olur, merak etmeyin, gelene ağam, gidene paşam...

  • ŞENOL KARAIRMAK08 Kasım 2020 17:07

    Kemal fırsatı kaçırmadı ve dışdaki dostu belli oldu böylece.diyorki abd ile iyi ilişkileri geliştirmek gerek diyor.RTE  iyi ilişkileri kötümü yapmak istiyor.abd diyor ki benim ürettiklerimi üretme ve benim karşıma çıkma diyor.demek ki sen abd nin dediklerini harfiyen mi yapacaksın.

  • vatandaş08 Kasım 2020 14:07

    hayırlı olsun ihtiyar şeytan.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Kasım 2020 11:20

    Bizi ne ilgilendirir abd başkanının kim olduğu biz işimize bakacağız.zaten az kaldı iplerin kopmasına onların dostlukları başlarına çalınsın.kim gelirse gelsin abd nin başına ülkemizdeki tüm ekonimik ve tüm krizleri ile şehitlerimizi yapan abd idi yine yapmaya devam edeceklerdir.asıl bizim ülkemizde de kimin başa geldiği veya geleceği kim olduğu kim olduğundan çok ülke için ve ALLAH in dinene  ne katkılar da bulunduğu önemlidir.Bize bu iktidarın alternatifi chp ve onların dostları chp nin bizlere halka ne vereceği ve  ülkeye hangi fabrikalar yapacaklarını tek tek söyleyerek bizleri ikna etmesi lazım.

  • HSN Akbük 07 Kasım 2020 21:23

    Biz ne ABD başkanları gördük bize kafa tutan düşmanlık eden Tehdit eden hepsini eskitip rafa koyduk senide eskitir rafa kaldırırız (çok yaşa REİS )

  • Atilla B. 07 Kasım 2020 20:33

    Yaptırımlar gelir ise bankalar cortingen

  • Dervis baba07 Kasım 2020 19:51

    Biden reis tebrikler dunya bir deliden kurtuldu

  • Net07 Kasım 2020 19:51

    Ne oldu la turpçular kırmızıya basıyordunuz bidon kazanır dediğimizde aldınızmı kırmızıyı simdi he ? Nasılda mallandırdılar değilmi geçen hafta herkesi ama korkmayın merkezin başkanı değişti bidona aksiyon alındı bir anlamda faiz silahı masada.