E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama---

ABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama

ABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama
06 Kasım 2018 - 21:40 borsagundem.com

Kalın, ABD'den PKK elebaşları hakkında bilgi verene ödül açıklaması ile ilgili, "İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin PKK üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, ve Duran Kalkan için para ödülü koyma kararını değerlendirdi.

'GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR'

Kalın, "Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak" diye konuştu.

'BEKLENTİMİZ ABD'NİN PYD İLE ANGAJMANINI BİTİRMESİ'

"Bizim beklentimiz ABD'nin PYD ve YPG ile angajmanını bitirmesi" diyen Kalın, "Türkiye'nin Fırat'ın doğusu politikasını değiştirmez. İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir" ifadelerini kullandı.

İRAN'A YAPTIRIMLAR

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Kalın, "İran nükleer anlaşmaya uyuyor. Alınan bu son yaptırım kararlarının da siyasi olduğu çok açık ortada. 6 aylık süreci değerlendirelim, masada prensiplerimizden taviz vermeyiz. ABD şu veya bu gerekçelerle bir ülkeye yaptırım uyguluyor diye biz kendi milli menfaatlerimizden vazgeçecek değiliz" diye konuştu.

ABD Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül koydu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ07 Kasım 2018 08:35

    OYUNDUR KORUMA KALKANINA ALMIŞDIR TÜRKİYE BU OYUNLARA GELMEYECEK KADAR TECRÜBEYE SAHİPDİR.

  • vatandaş07 Kasım 2018 07:29

    Arka plan çok iyi okunmalı. Bu 3 törörist yaş olarakda yaşlandı.abd bunun karşılığında ne yapmak istiyor, bizden isteği nedir. Bir pazarlık söz konusu olmamalı. Oslo gibi. Öcalan teslim alın başa bela oldu. Adamın ceza evinde kalması dahi Devlete külfet oluşturdu. Suriyede pyd yi siyasallaştırma ve büyük orta doğu projesine karşı dikkat etmemiz gerekiyor.

  • Hayra alamet değil 07 Kasım 2018 00:30

    Bunun anlamı amerika örgütün yönetimini resmi olarak ele alacak ypg çatısı altında bir ordu ve siyasi yapı haline getirecek karşı gelenleri ve artıkları Türkiye ve İrana temizletecek 

  • fafa06 Kasım 2018 23:20

    Amerika üst düzey PKK'lıları ortadan kaldırarak,çok başlılığa son vermek istiyor.Burada PKK elebaşılarının Amerika'ya güvenmediği görülüyor.Amerika bütün terör örgütlerini Suriye ve Irak'ta toplamak istiyor.Bundan sonra işimiz daha zor.Hükumet bundan umutlanmasın.Amerika bütün Kürtleri bir araya getirerek,işi kolaylaştırmak istiyor,artık Kürtlerin devlet olmaları yolunun taşlarını döşüyor.

  • Realite 06 Kasım 2018 22:45

    Amerika Apo yu vermişti, yakınlaşma artmıştı... Sonra Kuzey Irak tezkeresi Meclis’ten geçmedi ara açılmıştı... Sonra Orta Doğu projesi ile yakınlaşma ve ortak hareket başladı ve uzun süre sürdü... Sonra Sudan beşiri, Ukrayna da taraftarlık farkı, Mısır’ siyasetinde farklılık, İran’da yaptırımlarda farklılık, süriyede desteklenen güçlerde farklılık arayı iyice açmıştı.... Şimdi bu adamları Türkiye’ye vermeleri söz konusu olurda tekrar yakınlaşma başlar... gibi görünüyor..

  • fafa06 Kasım 2018 23:25

    Aman yakınlaşmasın!

  • ...06 Kasım 2018 22:33

    suriye ypg kolonı devletine dondurcek. pkk yı safdışı edecek. abd böylece pkk teror orgutu yok olu dicek. ama başka orgut ypg devletcık kuracak. abd bu şerefsizler yaa

  • Trdr06 Kasım 2018 22:16

    Opte basina koy

  • adem aşcıoğlu06 Kasım 2018 22:02

    nasıl olsa ıran dan da biraz cukka koparacaktır bu trampın oyunu