E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin bütçe açığı küçüldü---

ABD'nin bütçe açığı küçüldü

ABD'nin bütçe açığı küçüldü
13 Eylül 2013 - 06:35 borsagundem.com

ABD'de bütçe açığı, 2008'den bu yana en düşüğe geriledi

ABD'de bütçe açığı, güçlenen iş gücü piyasasının gelirleri artırmasıyla Ağustos ayında bir yıl önceye göre daralarak 2008'den bu yana en düşüğe geriledi.
Geçtiğimizayda giderler gelirlerden 147.9 milyar dolar fazla olurken, bu açık Ağustos 2012'de 190.5 milyar dolar olarak ölçülmüştü. 30 Eylül'de sona erecek olan mali yılın geride kalan 11 ayında ise açık, 755.3 milyon dolar oldu ve son 5 yılın en düşüğüne daraldı.
IHS Global Insight ekonomistlerinden Gregory Daco, "Hesaplarda iki tarafta da gelişme görüyoruz. Gelir tarafında artan bireysel gelirler ile yükselen vergi oranları, gider tarafında ise kamusal destek programlarının sona ermesi ya da sona ermek üzere olmasıyla azalan giderler var" ifadelerini kullandı.
Bloomberg anketine katılan 19 ekonomistin tahmin medyanı 146 milyar dolarlık bir açık olacağı yönünde gerçekleşti.
Rapora göre gelirler Ağustos ayında bir yıl önceye göre yüzde 3.6 artarken, giderler ise aynı süreçte 369.4 milyar dolardan 333.3 milyar dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)