E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​AB'den hükümete Berkin çağrısı---

​AB'den hükümete Berkin çağrısı

​AB'den hükümete Berkin çağrısı
12 Mart 2014 - 19:27 borsagundem.com

Bu trajik olay hakkında etkili bir soruşturma yürütülmesini ve Elvan'ın ölümünden sorumlu faillerin açığa çıkarılmasını istemek, meşru bir taleptir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, Gezi Parkı protestoları sırasında polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için, "Bu trajik olay hakkında etkili bir soruşturma yürütülmesini ve Elvan'ın ölümünden sorumlu faillerin açığa çıkarılmasını istemek, meşru bir taleptir. Berkin'in ailesi bunu hakediyor" dedi.

Füle'nin sözcüsü Stano, Elvan'ın ölümü üzerine Türk hükümetine faillerin yakalanması için çağrıda bulundu. AB Komisyonu Sözcüsü, ayrıca, Elvan için yapılan gösteriler sırasında uygulanan polis şiddetini de eleştirdi.


Meşru talep
Stano, Elvan'ın ailesine başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"Sayın Füle'nin dün Avrupa Parlamentosu'nda ifade ettiği gibi, 15 yaşındaki bir çocuğun ölümü çok üzücü bir olay. Bu ölüm, üzücü olduğu kadar, Türkiye halkının isteklerini ortaya koyduğu için de ayrıca önemli bir hatırlatma oldu. Tüm iyi dileklerimiz, Berkin'in ailesi için. Üzerinden 9 ay geçen bu trajik olay hakkında etkili bir soruşturma yürütülmesini ve Elvan'ın ölümünden sorumlu faillerin bulunmasını istemek, meşru bir taleptir. Berkin'in ailesi bunu hakediyor."

AB vurgusu
Stano, mesajında, Berkin Elvan'ın ölümü ardından Türkiye genelinde yapılan eylemlerde uygulanan polis şiddetine de değindi. Peter Stano, mesajını, gösteri hakkı konusunda AB standartlarının gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Genel bir hususun da altını çizmek gerekiyor: AB Komisyonu, AB üyeliğine aday her ülkenin, barışcıl gösteri hakkı özgürlüğünün AB standartları çerçevesinde güvence altına alınması gerektiğini yinelemektedir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EREN12 Mart 2014 20:50

    provakotör Eylemler sırasında otobüse atılan molotofla vücudunun büyük bir kısmı yandı, hastanede 1 ay civarı komada kaldı ve hayatını kaybetti kimsenin umrunda olmadı ama. o zaman nıye sesınız cıkmadı