E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den ayrılan İngiltere rotayı Türkiye'ye çevirdi---

AB'den ayrılan İngiltere rotayı Türkiye'ye çevirdi

AB'den ayrılan İngiltere rotayı Türkiye'ye çevirdi
25 Aralık 2020 - 12:41 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasına yönelik hazırlıklarda son aşamaya geldiği belirtildi.

Uzun zamandır süre Avrupa Birliği ile İngiltere’nin ayrılmasındaki Brexit görüşmelerinde ayrılık sonrası ticaret ilişkilerini düzenleyecek anlaşmada uzlaşıya sonunda dün varıldı.

Türkiye Cuumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı açıklamada ise İngiltere-AB ticaret anlaşmasında uzlaşıya varılmasından Türkiye’nin memnuniyet duyduğu ifade edilerek, “Bu çerçevede, Birleşik Krallık ile ülkemiz arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasına yönelik hazırlıklar da son aşamasına gelmiştir” denildi.

İngiltere’nin AB üyeliği dolayısıyla anlaşmalarının bulunduğu Türkiye gibi ülkelerle ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere etmesi gerekiyor. İki ülke arasındaki müzakereler devam ediyor.

AB-İngiltere arasında tarihi anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cesur25 Aralık 2020 18:41

    Dunyada kutu bırsey varsa ıngılızle dost olmaktır. Dunyada en kutu sey ingılıze dusman olmak. Kızılderililerın soyle bır sözu var, bır suda ıkı balık kavgavedıyorsa muhakkak oradan az once bır ıngılız gecmıstır

  • vatandaş25 Aralık 2020 18:16

    şu aşağıdaki yorumcuya çok güldüm ''zehrek zemheri''  akp nin trol hesaplarından olduğu çok belli yoksa aklı olan hiç kimse bu kadar yalakalık yapmaz hiç bir partiye , ne akp seçmeni ne chp seçmeni.   bu arada evet abden çıkıknca ingilterenin bir çok anlaşmayı yeniden yapması gerekiyor bu durum belki bizim lehimize bile olabilir sonuçta ingiltere hem ekonomik hem siyasi açıdan hala çok büyük bir ülkedir böyle ortaklara ihtiyacımız var.

  • Metin25 Aralık 2020 16:37

    İngiltere ile iş yaparken bir kere düşünün. Hinliklerinden hiç vazgeçmezler. İstihbari çalışmaları çoktur, heryere burunlarını sokarlar. Örneğin Irak sınırımızın dağ tepe üstlerinden, uçurumlardan geçmesinin sorumlusu İngiltere'dir vb vb

  • ZEYREK ZEMHERİ25 Aralık 2020 17:04

    O senin dediğil eski chp Türkiye si yoktur kocum...ülkemizin başında bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.ALLAH onları başımızdan eksik etmesin.

  • Kemal Barlas25 Aralık 2020 13:21

    Sanırım beyaz eşya sektörü bu işten kazançlı çıkacak

  • Pala25 Aralık 2020 13:13

    Sömürge arıyorlar

  • Halil25 Aralık 2020 13:39

    Sömürge deyil ab den ayrıldığı için yeni ticaret anlaşmaları gerekiyo. Virüsten dolayı ekonomisi durmayan en yakın ülke biz olduğmuz için acele anlaşma ve taleplerini karşılamaya çalışıyo

  • Ferdi25 Aralık 2020 13:32

    Lan oglum.o.gelmesin..bu katar..su.dusman..bre serseri..kiminle ticaret yapacan..kaganizi kumdan cikar..uyanin ol somurulme..