E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den 200 milyon doz aşı bağışı---

AB'den 200 milyon doz aşı bağışı

AB'den 200 milyon doz aşı bağışı
15 Eylül 2021 - 14:35 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa ve dünya çapında aşılamalara hız verilmesi çağrısı yaparak yoksul ülkelere 200 milyon doz aşı daha bağışlayacaklarını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birliği'nin durumu ve önemli gündem maddelerine ilişkin yaptığı konuşmada dünya çapında korona virüse karşı aşılama kampanyalarına hız verilmesi çağrısı yaptı.

Korona virüs pandemisiyle mücadele için üçüncü ülkelere 2022 yılı ortasına kadar 200 milyon doz daha aşı bağışlayacaklarını açıklayan Ursula von der Leyen, Avrupa'nın, aşı üretiminin yüzde 50'sini dünyayla paylaşan tek bölge olduğunu söyledi. Bunun "dayanışmaya ve küresel sağlığa yapılan bir yatırım" olduğunu ifade eden von der Leyen, korona virüs pandemisini "çağımızın en önemli jeopolitik sorunlarından biri" olarak nitelendirdi. Dünya çapında üretilen aşıların yüzde 1'den azının yoksul ülkelere ulaştığına işaret eden von der Leyen, AB'nin Afrika'da aşı üretimine destek için 1 milyar euroluk yatırım yaptığını kaydetti.

Von der Leyen Avrupa ülkelerine de aşılama kampanyalarına hız verilmesi çağrısı yaparak aksi takdirde pandeminin "aşısızların pandemisi"ne dönüşmesi tehlikesi bulunduğu uyarısı yaptı.

Pfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek

 

Aşısız gebelerde ölümler üç kat arttı!

 

DSÖ: Aşıları etkisizleştiren yeni varyant çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)