E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek---

Pfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek

Pfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek
15 Eylül 2021 - 14:15 borsagundem.com

Amerikan ilaç şirketi Pfizer’in kasım ayında 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı yapılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvuracağı bildirildi.

Politico’nun haberine göre, Pzifer şirketi finans direktörü Frank D’Amelio, yaptığı açıklamada, Pfizer ve Biontech şirketlerinin kasım ayında 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşısı yapılması için FDA’dan onay almak için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Pfizer, daha önce 5-11 yaşlarındaki çocuklara aşı uygulanmasına yönelik onay başvurusu yapacağını açıklamıştı. D’Amelio, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onay başvurusunun, 5-11 yaş aralığı için yapılacak başvurudan sonra işleme konulacağı bilgisini paylaştı.

FDA tarafından ağustos ayında onaylanan Pfizer/Biontech aşısı, ABD’de kullanımına onay verilen ilk tam lisanslı Kovid-19 aşısı olmuştu.

Pfizer/Biontech ve Moderna aşıları, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından 12 yaşından büyükler için onaylanmıştı.

Prof. Dr. Uğur Şahin: 'Uzun bir savaş olacak! '

 

BioNTech, 5-11 yaş grubu için aşı kullanım izni isteyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz15 Eylül 2021 19:36

    Hadi gençlerde orta yaşlı ve yaşlılar da aşı yaptığında covid i hafif geçiriyor eyvallah ama hani çocuklar ve bebekler covid e yakalandığında hafif geçiriyordu. Aşı yapılsa da covid olduğunda bulaştırıcılık devam ediyorsa neden 6 ay ile 5 yaşında ki çocukların aşı olması için bir çaba veriliyor. Sağlık için mi yoksa siyonist para baronları daha çok kazansın diye mi.