E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’den üst düzey Türkiye açıklaması---

ABD’den üst düzey Türkiye açıklaması

ABD’den üst düzey Türkiye açıklaması
19 Temmuz 2022 - 09:57 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin dün Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopoulos ile görüştü. Görüşmenin detaylarını Washington bugün paylaştı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim son dönemde tırmanırken ilişkilerin iyi olduğu Atina-Washington hattında ise dikkat çekici bir gelişme yaşandı…

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopulos ile bir araya geldi. Bakanlar iki ülke arasında gelişen savunma ortaklığını masaya yatırırken, Austin’in Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunduğu da ortaya çıktı.

Pentagon sözcüsü Todd Breasseale medya mensuplarına yaptığı açıklamada görüşmenin detaylarını ve Austin’in Yunan mevkidaşına verdiği sözleri açıkladı. Breasseale, iki ismin Türkiye ile Ege Denizi’nde yaşanan gerilimi masaya yatırdığını söyledi.

"Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüşecek"

Sözcü açıklamada, “İki bakan, Türkiye ile Ege Denizi’nde yaşanan gerilimi yapıcı diyalog aracılığıyla düşürme ihtiyacı üzerine görüştü. Austin, önümüzdeki günlerde Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüşeceğini de vurguladı” dedi.

Austin ayrıca her iki ülkeye de çağrıda bulundu. Breasseale, “Austin, her iki tarafın da uzun süredir devam eden sorunlara pragmatik çözümler bulmaya çalışması konusunda hatırlatma yaptı” ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Austin, Washington'un Rusya stratejisini açıkladı

 

Washington Büyükelçisi Mercan, Biden ile görüştü

 

Washington Post analiz etti: Rus askerleri komutanlarına saldırıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2022 12:12

    Ege de abd israil vb uçaklar uçacak. sorunlu yunan hava sahasında bu senaryo yazıyorum. malesef dikkate alan yok. Acil 5. nesil almalıyız. hava sınır ihlallerini resmi bildirimler ile ilgili devletler makamına sunmalşıyız. işgal edilen adalardan yunan acilen defolup gitmeli. ada işgalleri gelecekde hava sahası sounlarını tırmandıracaktır... abd f16larımızı uçurtmadığında iş işten geşecektir...  5. nesil uçak yok ha bire posterlerle uçak icat edip 2000 bilmem kaçta uçacak şowlarındayız... yunan 5 nesiller menzile girmeden f16 ları vurabilecek güçte. nesil farkı bu zaten. adalara konulacak uzun mensıl roketler ülkemizin bir çok şehrini vuracak menzilde olacak. acil stratejık adımlar atmalıyız... esad ile uzlaşıp askeri işlerimizi ege ye kaydırmakda önem arzedecektır. ABd zaten bunun için baskı yapıyor .. sözlü diplomasi ile suriye olayını aslı devletler ile çözmek gerek. rusyada yanımızda durur enerjısı ukraynaya atacak cunku

  • Türkoğlutúrk19 Temmuz 2022 10:40

    ABD askerini ülkeme sokanlari affetmiyorum.