E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ürdün'deki vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' uyarısı---

ABD'den Ürdün'deki vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' uyarısı

ABD'den Ürdün'deki vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' uyarısı
16 Aralık 2022 - 04:35 borsagundem.com

ABD, Ürdün'de nakliye sektöründe yaşanan grev nedeniyle ülkedeki vatandaşlarına 4 kente seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.


ABD'nin Amman Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada, başta güney kentleri olmak üzere ülkenin tamamında gösterilerin devam ettiği, araç lastiklerinin yakıldığı, cadde ve otoyollardaki araçlara taş atıldığı yönündeki haberler nedeniyle böyle bir ikazın yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Ürdün'deki ABD vatandaşlarının, Kerak, Tafile, Mean ve El-Akabe kentlerine şahsi ve resmi olarak ziyaret yapmamaları konusunda uyarıldığı ifade edildi.

Ürdün'deki ABD vatandaşlarından kalabalıklardan kaçınmaları istendi

Yolların kapanması ve güvenlik olaylarının devam etmesi, acil servislerin yardım çağrılarına vaktinde cevap verememesi gibi durumlara dikkat çekilen açıklamada, barışçıl olması öngörülen gösterilerin bile şiddet olaylarına dönüşebileceği vurgulandı.

Açıklamada, Ürdün'deki ABD vatandaşlarından, kalabalıklardan ve protestolardan kaçınmaları, kapanan yollara alternatif rotalar aramaları, yerel medyayı takip etmeleri ve tehlike durumunda polisle irtibata geçmeleri istendi.

Ürdün'de kamyon şoförleri, 5 Aralık'ta petrol fiyatlarının düşürülmesi talebiyle greve başlamıştı. Greve daha sonra toplu taşıma araçları ve su tankerleri şoförleri de katılmıştı.

Kara Taşımacılık Kurumu verilerine göre, Ürdün'de hizmet veren toplam kamyon sayısı 21 bini buluyor.

ABD medyasında gündem 'Bayraktar Kızılelma'

 

ABD 36 Çinli şirketi kara listeye ekledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)