E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım paketi---

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım paketi

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım paketi
13 Mart 2024 - 03:21 borsagundem.com

ABD, Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi gönderecek.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini duyurdu. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Kiev'e bu sürpriz yardım paketini sağlayacağını açıkladı. Yardım paketinin, mühimmat, uçaksavar füzeleri, tanksavar silahları ve Yüksek Mobil Topçu Roket Sistemi (HIMARS) gibi topçu mermilerini finanse etmesi bekleniyor.

Sullivan, gönderilecek mühimmatın Ukrayna'nın silah gücünü bir süre daha sürdürebileceğini ancak Ukrayna'nın mühimmatının tükenmesini engellemeyeceğini belirtti. Bu finansmanın, maliyet tasarruflarıyla sağlandığı ve Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya askeri yardım gönderme çabalarına destek olduğu bildirildi.

Son zamanlarda, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi başkanı tarafından engellenen 61 milyar dolarlık yardım paketinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Savunma Bakanlığı, geçen yılın sonuna doğru Ukrayna'ya silah göndermek için elindeki son parayı kullandıktan sonra Ukrayna'nın savaş çabalarını desteklemek için farklı yöntemler arıyordu. Bu yöntemler arasında diğer ülkelerin silah göndermesi ve daha sonra ABD'nin bu silahları yenilemesi, İranlı kaçakçılardan ele geçirilen silahların Ukrayna'ya yönlendirilmesi ve hatta Ukrayna'yı silahlandırmak için mevcut yetkilerin kullanılması bulunuyordu.

BM'den çarpıcı Gazze tablosu

 

ABD Hazinesi açıkladı: Bütçe açığı 296 milyar dolar

 

İsrail, bir ülkeye daha saldırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)