E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye yaptırımlarına ilişkin yeni açıklama---

ABD'den Türkiye yaptırımlarına ilişkin yeni açıklama

ABD'den Türkiye yaptırımlarına ilişkin yeni açıklama
16 Ocak 2020 - 19:56 borsagundem.com

Clarke Cooper, Türkiye'ye S-400 sistemleri nedeniyle uygulanacak yaptırımlar için belirli bir tarih koymadıklarını ancak Ankara'nın Washington'la olan görüş ayrılıklarını çözmek için zamanının giderek azaldığını söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper, yabancı gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması nedeniyle uygulanması planlanan yaptırımlar hakkında konuştu.

Rusya'dan S-400 alan Türkiye'nin 'yaptığının yanına kâr kaldığını' söylemenin yanlış olacağını savunan Cooper, ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele (CAATSA) Yasası hükümlerinin uygulamaya koyulabileceğini ve Türkiye'nin bu sorunu çözmek için süresinin giderek azaldığını belirtti.

Yaptırımların teknik olarak uygulamaya koyulmadığını ancak Türkiye'nin halihazırda zarar gördüğünü öne süren Cooper, "Türkiye'yi hemen F-35 programından çıkardık. Diğer ülkeler, Türkiye'nin kaybettiklerine ve gelecekte kaybedebileceği şeylere bakıp ders çıkarmalı" dedi.

'Yaptırımlar yaza kadar uygulanabilir' 

Bu arada The National'e konuşan bir diplomatik kaynak, Türkiye'nin S-400'leri nisan ayında devreye alması halinde yaza kadar yaptırımların uygulanabileceğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün yaptığı açıklamada Rusya'dan alınan S-400'lerin nisan ya da mayısta tam aktive olacağını açıklamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ciko17 Ocak 2020 19:20

    Amerika kim lannnnn yaakarım lannnn

  • Purtaş17 Ocak 2020 02:00

    Mevcut iktidarı küçük düşürmek için ABD yi savunan "kaz kafalılar" ABD küresel bir güç dünyaya jandarmalık, efelik, dayılık yapıyor. Ne yapacak Türkiye Cumhuriyeti Savaş mı ilan edecek Abd'ye... Eleştir eleştir, ÇÖZÜMÜN ne, çözümünü açıkla, varmı çözümün yok, yapılan işe klavye başında siyasi düşmanlık yapma, hepimiz aynı gemideyiz, TÜRKİYE CUMHURİYETİ hedefine emin adımlarla ilerliyor. Düşerek, kalkarak, mücadele ederek ilerliyor. Daha düne kadar bu ülkede bebeklerin poposuna toprak, yıkanıp tekrar tekrar kullanılan bez bağlanıyor, savunma silahımız mantar tabancası, ulaşım aracımız at ve eşekti...demokrasinin gereği hangi partiyi bu halk iktidar yaparsa özellikle dış politikada destek vermeliyiz.

  • Ali Guruoglu22 Ocak 2020 22:55

    İlk firsatta gemiden ineceklerin sayısı bir hayli fazla. Kim takar gemi edebiyatını.

  • Türkoğlutürk 17 Ocak 2020 11:04

    ABD yi savunan iktidar. Bop eşbaşkanıyım diyen kim. Sürekli telefon sürekli gidip gelmeler. Türkiyenin en büyük düşmanı abd. Üsler kapatılmalı danışman adı altındakiler sınırdışı edilmeli. İktidar halk için çalışırsa destek olunur aksi durumda

  • Çaykovski 16 Ocak 2020 22:21

    Adamlar ara ara hatırlatmalarda bulunuyorlar. Artık hangi sözler verildiyse bunların yerine getirileceği son tarih yaklaşıyor diyorlar. Gündemi takip edenler az çok verilen sözleri anlayabilirler

  • zıtkı16 Ocak 2020 20:46

    Lan Türkiye abd nin eyaletimi. Es 400 de alır es 2400 de alır. Sanamı soracak la

  • Türkoğlutürk 17 Ocak 2020 11:05

    Eski türkiyede yaşasaydık cevabın hazırdı. Hukukun üstünlüğü olmayınca sadece yandaşlar konuşur

  • : )16 Ocak 2020 21:09

    suriyeye giderken 3 ay sora sora bekledin  : )) izin aldık girdik.. bir tweetle 90 bin kişilik ordumuz durdu... artık gerisini sen düşün : )) yazdımı mektup cevap veremiyorun. mektup geldi bana diye milletine diyemiyorsun..

  • Boş tehditler16 Ocak 2020 20:24

    Bizim rus para birimine geçtiğimizi bilmiyorlar galiba 8-) 

  • Yorum16 Ocak 2020 20:13

    S 500 ü de alırız dikkatli olunkonuşurken ve Bi parti s 400 daha gelebilir toplamda 3 4 bin s 400 Bi 1000 kadarda s 500 hiç fena olma bide s 500 ün Bi üst modeli olursa ondanda Bi 500 kadar sonra abd ege Akdeniz ve ortadogu da atacagı her adımı bize sorar bizim izin vermediğimiz hiç bir haltı yapamaz arada bir ikitana boş füze salladık ı havaya kimyounggibi olay biter

  • İnsanoğlu16 Ocak 2020 20:52

    Daha ne konuştuğunu dahi bilmiyorsun. Bide yorum yazıp tüy dikme bari. S400 savunma füzesi saldırı değil. Senin dediğin gibi boşa havaya salınacak kadar da bedava değil. Kız kaçıran sanıyorsan o hiç değil.

  • Osman16 Ocak 2020 20:05

    Boş işler petriot sat bana diyorsun satmıyor israile satıyor o zaman dışardan alıyorsun alma diyor Türkiye şamaroğlanı mı derler.Elbette kendi bildiğini okuyacak sonuç ne olur İran gibi olur.yaptırımlar felan İran zor durumda ama adamlar özgür hiç bir ülkeden emir almıyor.