E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Suriye açıklaması: DEAŞ'i bitirmek için oradayız---

ABD'den Suriye açıklaması: DEAŞ'i bitirmek için oradayız

ABD'den Suriye açıklaması: DEAŞ'i bitirmek için oradayız
08 Haziran 2021 - 00:53 borsagundem.com

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı McKenzie, Afganistan'dan çekilme sürecinin yarısını tamamladıklarını açıkladı. McKenzie, ABD askerlerinin Suriye'de konuşlanma sebeplerinin 'yalnızca DEAŞ'ı bitirmek' olduğunu kaydetti

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Afganistan’dan çekilme sürecini yarı yarıya tamamladıklarını açıkladı. McKenzie, ABD askerlerinin Suriye'de konuşlanma sebeplerinin ise 'yalnızca DEAŞ'ı bitirmek' olduğunu söyledi.

CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, telekonferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında başta ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilme süreci olmak üzere bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan'dan çekilme süreciyle ilgili 

Geri çekilme sürecinin yarısını tamamladık ve çekilmenin tamamını eylül ayına yetiştireceğiz" ifadelerini kullanan McKenzie, ABD’nin Afgan güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak, "Ülke dışından terörle mücadele operasyonlarını yürütmeye devam edeceğiz. Dışarıdan bölgedeki diğer yerlerden El Kaide ve DEAŞ'ın peşine düşmeye devam etmek niyetindeyiz ve bu konuda bölgedeki ortaklarla çalışıyoruz

diye konuştu.

"ABD SURİYE'DE YALNIZCA IŞİD'İ BİTİRMEK İÇİN VAR"

Öte yandan Suriye’deki ABD askeri varlığına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan McKenzie, bu ülkede sadece IŞİD'i bitirmek ve örgütün ABD’ye veya ortaklarına yönelik saldırı düzenleme kabiliyetini ortadan kaldırmak üzere asker bulundurduklarını iddia etti.

McKenzie, "Uzun vadede bu güvenliği sağlama misyonunu, uluslararası destek ve yatırım olmadan yürütebilecek yerel güvenlik kuruluşlarına devretmek istiyoruz ama tabii bu daha ileride olabilecek bir şey" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki saldırıdan acı haber geldi

 

Libya ordusu: Suriye'den Hafter'e asker taşıyan 74 uçuş tespit ettik

 

Suriye seçimlerini oyların yüzde 95'ini alan Esad kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Haziran 2021 09:56

    ABD yalanda söylüyemiyor ve söylediğine kendiside inanmıyor.deaş ve pkk ile tüm terör örgütlerini sizler kurun sonra numara yapın bizlerde sizlere inanalım.tüm terör örğütlerini kuran donatan işlem yaptıranlarsınız.deaş ı da siz kurmadınızmı.

  • Davut08 Haziran 2021 11:45

    Peki bu ülkede kurdurduğu partilerin tarikatların isimleri ne

  • Yorum08 Haziran 2021 09:30

    Kimse yemiyor bu pentegona hikayesini kimi bitirecen kendin gönderdiğin deaşı mı sonrada onunla mücadele etmeyi bahane edip palazlandırdığın pkk/pyd yi mi neyse bu gidişle Çin seni bitirecek kimsede kılını kıpırdatmayacak sadece izleyecek 200 yıllık tarihi olan abd kendinden önceki yokoluşları iyi incelese iyi olur diyecem ama pentegonun buna vakti yoktur sanırım neyse birgün gelecek bir gecede tüm deniz filosunu kaybedecek o gün dünya sıraya girecek bir parçada ben istiyorum banada banada diye

  • Rabia123408 Haziran 2021 01:57

    Abd mi bitirecek. Getiren kendisi. Derdi petrol . Birde İsrail e destektir. Kendi kaninizla bogulun insallah.

  • Nedim08 Haziran 2021 11:32

    Avut sen chphdpip  koalisyonlu  Biden destekli  Kripto Kemal e ne dersin? Feto  Pkk ve türevleri ile  dişe diş  bir mücadele uğraş söz konusu hala abuk subuk zırvalıyor.  Bop top diye;  tabi o Amrikan uydurmalarına senin katalizorluk yapmandır.

  • Davut08 Haziran 2021 07:12

    İsrail malına ambargo koymayıp bop projesine destek olanlara ne dersin.