E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye seçimlerini oyların yüzde 95'ini alan Esad kazandı---

Suriye seçimlerini oyların yüzde 95'ini alan Esad kazandı

Suriye seçimlerini oyların yüzde 95'ini alan Esad kazandı
28 Mayıs 2021 - 00:04 borsagundem.com

Mevcut Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, düzenlenen seçimleri oyların yüzde 95'ini alarak kazandı.

Suriye'de bugün düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından oy sayım işlemi sona erdi. Seçim sonucunu duyuran Suriye Halk Meclisi Başkanı Hammuda Sabbağ, mevcut Devlet Başkanı Beşar Esad'ın oyların yüzde 95.1'ine tekabul eden 13 milyon 540 bin 360'ını alarak seçimi kazandığını bildirdi.

​Sandık başına giden Suriyelilerin sayısının 14 milyon 239 bin 140 olduğunu kaydeden Sabbağ, seçime yüzde 78'lik bir katılım sağlandığı bilgisini verdi.

Halk Meclisi Başkanı, vatandaşların sergilediği 'yüksek bilincin tüm beklentileri aştığını' kaydetti.

Bununla birlikte Suriye Sosyalist Birlik Partisi'nin adayı Abdullah Sallum Abdullah'ın 213 bin 968 oy aldığı belirtildi.

Sokaklarda kutlamalar başladı

Resmi sonucun Esad'ın kazandığı yönünde açıklanmasıyla birlikte Suriye'nin birçok kentinde halk, kutlamalar için sokaklara döküldü.

Suriye resmi haber ajansı SANA; Şam, Halep, Lazkiye, Humus, Haseke ve diğer bir dizi kentten kutlama görüntüleri paylaştı.

AB'den Suriye seçimleri kararı: Tanımıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsra28 Mayıs 2021 13:29

    Sayın Cumhurbaşkanım, size hakikati göstermek için ne yapmamız lazım. Bakın seçim sonuçları Suriyelilerin bizim hiçbir politikamıza ve sizin söylemlerine inanmadıklarını gösteriyor. Misafirlerin evlerine dönme vakti gelmedi mi? Eğer ülkemizde kültürel, sosyal, ekonomik bir sıkıntı olursa bun un vebalini Allah'a verebilecekmisiniz? Liderlerin aslı sorumluluğu kendi milletinin geleceği değil midir?  

  • Vatandaş28 Mayıs 2021 13:18

    Sıkıntılar bittiğine göre, ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini düşünüyorum. 14 milyon orada 8 milyon burada normal değil. İnsanların bir yere yığılması ısınmaya neden oluyor ve ekolojik sisteme zarar veriyor. Ayrıca yurt dışında milyonlarca vatandaşımız var. İlerleyen süreçte ülkelerine geri dönmeleri gerektiğinde ne yapacağız. Artık stratejik ülke ve insanların geleceği için ciddi planlamalar yapılması gerekmiyor mu? 

  • züleyha28 Mayıs 2021 11:22

    suriye halkının % 95 i memnun ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli de bir an önce ülkesine dönmeli yeter artık ülkemizi sömürdükleri

  • Suriyeliler ülkelerine dönmeli28 Mayıs 2021 10:51

    Suriyeli göçmenleri artık ülklerine gönderin .Ülke çıkarları için ve mutlak doğru olduğu şekilde Herkezle anlaştığınız gibi oturun Esatla da anlaşın. Bu göçmenler aşırı nufus artışı  ve Türk toplumuna uyum sağlayamadıkları için ülkemiz için önemli bir BEKAA  tehditi. Artık ülkelerine dönme zamanları geldi en kısa zamanda Saray, AKP_MHP bunu yapın sosyal huzur ve ekonomi çok bozuldu.

  • KERİM28 Mayıs 2021 09:33

    BU SURİYENİN ŞU ANKİ NUFUSU KAÇ ACABA.KATILIM %78 KATILAN 14 MİLYON 239 BİN.SEÇİME KATLABİLECEK NUFUS YAKLAŞIK 17 MILYON İSE NUFUS 30 MİLYONDAN FAZLA DEMEKTİR ÜLKEDEN KAÇAN VE ÖLENLERİDE KATARSAK NUFUS 38-39 MİLYON OLMALI

  • Harbiden 28 Mayıs 2021 09:08

    Muhalefetten Aday var miydi ? Hiç şaşırmadım . Geri kalan %5 geçersiz oy mu ?

  • Bir yorum28 Mayıs 2021 08:06

    Rezil şerefsizler.  Suriye mi kaldı?  İstersen buradaki vatandaşlarını  bir ziyaret ette  seni lime lime doğrasıınlar!    Tam da Amerika nın istediği gibi olmuş.   Karşılıklı savaşın devam etmesi ve nüfus azaltılması çabalarına katliamlara devam diyor.