E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den S-400 ve Patriot açıklaması---

ABD'den S-400 ve Patriot açıklaması

ABD'den S-400 ve Patriot açıklaması
23 Şubat 2021 - 22:21 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin son yıllarda ABD'den Patriot edinme şansı elde ettiğini ancak S-400'ü tercih ederek 'Rusya'ya alan ve para kazandırdığını' savundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı konusunda Washington ile Ankara arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamada bulundu.

Kirby, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye, 'S-400'leri elinde tutmama' yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması kararının hâlâ geçerli olduğu vurgusunu yapan sözcü, "Türkiye'nin, son 10 yılda birçok kez ABD'den Patriot alma şansı oldu, ancak Rusya'ya para ve etki alanı kazandıran S400'ü seçti" ifadelerini kullandı.

Rusya, anlaşmalar kapsamında Türkiye'ye dört adet S-400 bataryası teslim etmişti. Opsiyon da içeren anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

S-400'ler için Girit Modeli çözüm olur mu

ABD'den Türkiye'nin aldığı S-400'ler hakkında yeni açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin sahin24 Şubat 2021 11:54

    Gavurun hepsi gavur işte turk. musluman düşmanı bunlar her şeyini milli yapacaksın dışarıdan dovizle bir şey almayacaksın.kuzey kore gibi olacaksin kim şeye minnet etmeyeceksin

  • Ekrem altuner24 Şubat 2021 11:28

    Türkiye, yi kapıdaki köpek yapmak yaptılarda yıllardır. Ama bilmiyorlar Türkiyenin Kurt olduğunu..Ama türkiyeyi savunmasız BIRAKMAK.. VERMEDİLER.. Çin den aldırmadılar.. yine vermediler..Sağ olsun ruslar verdi.. ABD ve AB.. Oynamayın Türkiye, yiyle Tamame kaybet ek siniz türkiyeyi... Birde Türkiyenin düşmanları ile iş tutmayın.

  • Yorum24 Şubat 2021 01:44

    Bakın beyler bu açıklama abd dışişleri nin asimetrik savaşının bir parçasıdır Türk savunma sanayisinin karar vericilerini milli savunma bakanını Türk dışişlerini ve en nihayetinde cumhurbaşkanı ve Türkiye cumhuriyetini manupüle etmek kararvericileri halkın zihninde sorgulatmak nifak oluşturmak amaçlıdır abd ne diyorsa inanmamak en doğrusudur ayrıca abd bir demokrasi değildir paran varsa her şeyi satın alırsın böyle demokrasi nerede var güçlünün güçsüzü boğduğu bir demokrasi

  • Kerim24 Şubat 2021 01:31

    Nato dan cikmayacaz s 400leri de kullanacaz maksat killik olsun

  • Osman23 Şubat 2021 23:31

    Ya kime inanacağımızı şaşırdık pkk-pyd ye destek veren abd , f-35 proğramındaydık almak istedik , patriot almak istedik vermediler.Kıçımıza tekme vurmadıkları kaldı bir de şimdi neden s-400 alıyorsunuz diyorlar.Yüzümüze tükürene , yarabbi şükür yağmur mu yağıyor diyeceğiz.     Belkide bahana arıyorlar Türkiye natodan çıksın diye gayret ediyorlardır.Öyle bir niyetleri varsa nato var yok hükmünde bi kuruluş çıkıveririz canım.Çin Rusya adamlar bize gelin diyorlar.istemnediğimz yerde durmayız biz.

  • Gezgin23 Şubat 2021 23:11

    yahu bu isler bizi asar da bizim sikintimiz usak seramik baskiladikca baskiliyor adamlar ne olcak bunun hali

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Şubat 2021 23:10

    Bırakın bayat numaraları.Türkiye ile sizler asırlardır uğraşıyorsunuz.ülkemizdeki tüm pislikleri, darbeleri, ekonomik krizleri her şeyi ve şehitlerimizi yapanlar sizler değilmisiniz.paramızla vermediniz bize dost göründünüz aslında baş düşmanımızsınız.düşmanımız dediğiniz rusya biz ile ekmeğini hemde yarı fiyatına verdi.sizler f 35 vermeyecekmissiniz.bunuda suv 57 olarak rusya dan alacağız yine aynısını dediniz.sizler bizleri hiç bir zaman petroitleri vermediniz vermeyeceksiniz.bizi oyalayıp duruyorlar.zaten her türlü kahbeliği yapıyorsunuz.

  • Yorum24 Şubat 2021 01:53

    Abd liler rusların tırnağı olamaz bizim insanımız rusyaya istediği zaman gidebiliyor ruslar türkiyeye istediği zaman geliyor ayrıca Rus halkı Avrupa Asya dahil en sevdiği ve sayğı duyduğu halk türkler dir bir rusla oturup saatlerce konuşabiliyorum hiç kibir yok dünyanın en cana yakın insanları ama abd veya avrupalılar öyle mi tepeden tırnağa kibir akıyor belki hepsi öyle değil ama %90 ı öyle

  • Nedim23 Şubat 2021 22:52

    Bunlar yoz siyaseti  Kripto Kemal den mi öğrenmiş yoksa onlar mı öğretmiş?  Ne desen tam tersini yüzüne baka bak  iddia etmek pişkinlik ve arsızlığın çok ötesinde bir şey.

  • Nedim24 Şubat 2021 04:41

    Aşağıdaki  kripto kemalin malları  Chp tecavüz rezalet skandal partisi haline gelmiş tık ses yok. Gelince bir iş yapacağız  demiyor.; hepsini iptal edeceğiz özel teşebbüsü durduracağız diyor. Sık sık Tsk ya laf ediyor.  Yalanları ile 3 ccilt kitap haline geldi.  Hastanede pkk dhkpc  itlerini ziyaret eden bu ülkenin dostu falan olamaz.  Niyet bozuk, akıbet bozuk ağız bozuk Türk Milletine kin kusan yobazlar hep  chp de.

  • Kasbiyikbutunkiliboyatan tamyobazfemi23 Şubat 2021 23:34

    Bravo yobaz kardeşim ,,yaşasın yobazlık ,,bu kemal maveddi uljeyi,,asi bilem getiremedi kemal ,,işsizlik aclik sefalet coplerden yemek aramak yalidan el salkayan pelikanlar falan hep kemal ahhhv kemal maveddi ,,iiki akp parti rejimi partisi akp partisi var gurtariyo dünya gisganiyo ,,devammmmmm yaşasın yobazlık huhuhaaa

  • Patrıot mıstafa23 Şubat 2021 23:15

    Herşeyi reis biliyor dimi koyun gibi oldunuz Ula battı la millet uyanın artık defolup gidin ya bitmediniz da

  • Yorum23 Şubat 2021 22:47

    Ayrıca bizim cumhurbaşkanımız patriot istedik ama vermiyorlar dediğinde hadi siz abd de siniz duymadınız o zamanki elçiniz buradaydı o da mı duymadı biz 82 milyon herkes ezberledik tüm bunları bak mesela F35 i vermiyorsunuz demi su 57 ler gelince o zamanda geçmiş zaman nasıl olsa Türk halkı unutmuştur deyip bu sefer biz F35 leri verdik ama Türkiye istemedi diyeceksiniz siz türkiyeye s 400 leri rusyaya geri göndertirebileceğinize o kadar emindiniz ki veya türkiyeye geri adım attırabileceğinize o kadar emindinizki kibiriniz paçalarınıza dolanıyor artık dikkat edin şimdi s 500 ler için ortak üretim anlaşması geliyor imzalar atıldı mı geri adım yok ona göre o imzadan önce iyi niyetinizi samimiyetinizi gösterdin gösterdin yoksa eşşeğini nereye süreceğini şimdiden düşün

  • fahri23 Şubat 2021 22:47

    Yalan söyleme Sayın Kirby.Hiçbir zaman patriot vermek istemediniz.

  • baturayersin23 Şubat 2021 22:45

    ONADA DAVA AÇIN TÜRKİYE RUSYAYA PARA KAZANDIRIYOR

  • Mg23 Şubat 2021 22:43

    Dolarda hedef 6,20’ymiş, öyle dedi Londra tefecileri...

  • Yorum23 Şubat 2021 22:33

    Yürü git suudilere bile patriot veriyorsunuz ama Türkiye defalarca istedi vermediniz bizim abd den askeri savunma sanayi ile alakalı her şey sizin senatonuza pentagonunuza takıldı biz bunların hepsini biliyoruz maval okumayın hiç bir şey bilmeyene yutturun bunları ama bize yutturamazsın cumhur başkanı çinle görüşmeler yaparken niye demediniz biz periotları veriyoruz gel bizden al niye demediniz veya biz patriot vermiyoruz ama avrupadan mudaillerini temin edebilirsiniz niye dediniz zamanında

  • Zarar Ziyan23 Şubat 2021 22:33

    yalancının .................. 

  • Asena23 Şubat 2021 22:29

    An anda öyle diyordu bir kalıp sabuna gitti

  • FURKAN BOZKURT23 Şubat 2021 22:29

    Fragman bitti,film başlıyor.