E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya swift tehdidi---

ABD'den Rusya'ya swift tehdidi

ABD'den Rusya'ya swift tehdidi
13 Haziran 2020 - 19:08 borsagundem.com

"Soğuk barış" günleri yaşayan Rusya-ABD ilişkileri, Washington'da masaya getirilen yeni yaptırım tehdidi ile daha da soğudu

Amerika'da kongre bünyesinde oluşturulan bir çalışma grubu yaptırımların sertleştirilmesi çerçevesinde Rusya'nın uluslararası para transfer sistemi SWIFT 'ten çıkarılmasını tavsiye etti.

Rusya Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Aleksey Voylukov ise, Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasına ihtimal vermediğini söyledi. Voylukov'a göre, böyle bir karar alınması durumunda Amerikan şirketleri de iş yapmakta güçlük çekecek.

Aleksey Voylukov, SWIFT yetkililerinin, kendilerini "politika dışı" gördüklerini sık sık hatırlattıklarını ve SWIFT'in bağımsız bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bankalar arası ödeme ve bilgi paylaşım sistemi SWIFT'e 200 ülkede bağlı kuruluş sayısı 10 bin 800'ün üzerinde. (TürkRus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • &&&& ^^^^ &&&&13 Haziran 2020 20:36

    ABD bunu yapar ise üçüncü dünya savası çıkar bence yapamazlar.

  • Yorum13 Haziran 2020 20:25

    Boşver in abd dolarını başlayın yuhana alış veriş bir dalga oluşturun bakalım ne oluyor abd bitik abd nin tüm gücü şu an için abd doları abd doları dünyada kabul görmesin dünyanın en kötü devleti konumuna düşer

  • azmi13 Haziran 2020 19:42

    Swift sistemi çalıştırılmadan dolar transferi mümkün olmaz. Rusya bayağı sıkışacak. Galiba Belarus ,Rusya ile gaz ve petrolde anlaşamayınca Abd ile anlaşmıştı. Yine Abd Karadeniz'e inme çabasında. İşler çok karışacak