E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den, Polonya'ya asker sevkiyatı---

ABD'den, Polonya'ya asker sevkiyatı

ABD'den, Polonya'ya asker sevkiyatı
07 Şubat 2022 - 22:01 borsagundem.com

ABD askerlerinin bir bölümü daha olası işgale karşı Polonya'ya gitti

ABD 82. Hava İndirme Tümeni'ne bağlı piyadeler Polonya'ya gelmeye başladı. 1700 ABD askerinden bir bölümünü taşıyan uçak, Polonya'nın Ukrayna sınırına 90 kilometre mesafedeki Rzeszow-Jasionka Havaalanı'na indi.

Rusya'nın Ukrayna'yı olası işgaline karşı ABD Başkanı Joe Biden'in talimatı doğrultusunda Polonya'ya gelmesi planlanan 1700 ABD askerinden bir bölümü daha Polonya'ya ulaştı. 

Askerleri taşıyan uçak, Polonya'nın Ukrayna sınırına 90 kilometre mesafedeki Rzeszow-Jasionka Havaalanı'na indi.

ABD'li komutan Christopher Donahue, "Polonya'nın ulusal bütünlüğüne katkımız, Avrupa'daki tüm müttefiklerimizle dayanışmamızı gösteriyor ve açıkçası bu belirsiz dönemde birlikte daha güçlü olduğumuzun farkındayız" açıklamasını yaptı.

"Saldırgan girişime karşı caydırıcı ve dayanışmayı ortaya koyuyor"

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ABD askerlerinin Polonya'ya konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılayarak, "Moskova'nın saldırgan politikası ve Rus imparatorluğunu yeniden inşa etmeye yönelik saldırgan girişimine karşı bunun caydırıcı olduğunu ve dayanışmayı ortaya koyduğunu" söyledi.

Blaszczak, "Tehdit karşısında en iyi tepki, Polonya'ya ve ittifakın doğu kanadındaki diğer NATO ülkelerinde güvenliği sağlamaktır" ifadesini kullandı.

Rusya'nın askeri faaliyetlerine karşı Polonya sınırında dönüşümlü ABD askeri

Tarihi 1917'ye uzanan ABD 82'nci Hava İndirme Tümen'inin, 18 saat içinde hızla konuşlandırılabilme, kilit hedefleri güvence altına almak için paraşüt saldırıları gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip olduğu ifade ediliyor.

Rusya'nın artan askeri faaliyetlerine karşı ABD, 2017'den bu yana Polonya'da dönüşümlü olarak yaklaşık 4 bin askerini konuşlandırdı.

Rusya, Türkiye ve 15 ülkede dijital ataşelik kuracak

 

Rusya-Ukrayna krizi gıda fiyatlarını nasıl etkiler?

 

Altın fiyatları Ukrayna - Rusya geriliminin derinleşmesiyle artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)