E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den müttefiklerine "Ukrayna" çağrısı---

ABD'den müttefiklerine "Ukrayna" çağrısı

ABD'den müttefiklerine Ukrayna çağrısı
29 Ekim 2021 - 13:22 borsagundem.com

ABD'de üst düzey Pentagon yetkilisi Laura Cooper, 'müttefiklerini' Ukrayna'ya yönelik askeri tedarik konusundaki kısıtlamaları kaldırmaya çağırdı.

ABD’nin Rusya, Ukrayna ve Avrasya’dan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Laura Cooper, ‘tüm müttefiklerin’ Ukrayna’ya yönelik askeri kısıtlamaları kaldırmaları çağrısında bulundu.

Perşembe günü Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen biri etkinlikte konuşan Cooper, “Bahsetmek istediğim ilk şey, tüm müttefiklerin ölümcül savunma yardımı konusundaki kısıtlamalarını kaldırdığını görmek istiyorum. Ukrayna’nın kendisini müdafaa etmek için ihtiyaç duyduğu imkanlara erişebilmesi gerektiğine inanıyorum, bu sebeple kısıtlamanın kaldırıldığını görmek istiyorum” dedi.

Pentagon yetkilisi, ABD’nin Ukrayna’ya Javelin anti-zırh sistemleri sağladıklarını belirtti. Cooper, “Ukrayna’nın kendini savunmak için ihtiyaç duyduklarını satın alabilmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi ve “Yani bu kısıtlamanın kaldırıldığını görmek istiyorum” diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova bu ayın başlarında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev’in Donbass temas hattındaki gerilimi artırdığını söylemişti.

Ankara’dan ABD’ye F-35 krizi için üç çözüm önerisi

 

Sudan, ABD de dahil 6 ülkedeki büyükelçilerini geri çekti

 

Ukrayna, Rusya yanlısı ayrılıkçıları Türk SİHA'sıyla vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)