E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD’deki seçimler piyasanın beklediği gibi geçmedi---

ABD’deki seçimler piyasanın beklediği gibi geçmedi

ABD’deki seçimler piyasanın beklediği gibi geçmedi
10 Kasım 2022 - 08:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Dolar, sabah saatlerinde, ABD enflasyon verileri öncesindeki beklenti ana tüketici fiyat endeksindeki yıllık artışın Ekim ayı için yüzde 8’e inmesidir, dengesini geri kazanırken ki, ABD doları endeksi yüzde 0,8 yükseldikten sonra, döviz sepeti karşısında 110,30 seviyesinde, Euro da, hafta başında gördüğü iki ayın en yüksek seviyesinden biraz uzakta, paritenin hemen üzerinde 1.0016 dolarda kaldı.

Piyasalar, beklenenden daha düşük bir veri için konumlanacakmış gibi görünürken, son altı ayın beşinin yukarı yönlü sürprizler ürettiği göz önüne alınca paritelerde tedirginlik de geçerli bir hal aldı.

ABD’deki seçimler de piyasanın beklediği gibi geçmedi. Her ne kadar nihai sonuç hala belli olmasa da gelen sonuçlar, seçmenlerin Biden’ı yüzde 8,2 ile 40 yılın en yüksek enflasyonunun vurduğu bir ekonomiye başkanlık ettiği için cezalandırırken, Cumhuriyetçilerin kürtajı yasaklama çabalarının da seçmenin kararsız kalmasına neden olduğunu gösterdi.

Dünde belirtiğimiz gibi; piyasalar Bölünmüş bir Kongre’nin mali destek önlemlerinin görünümünü azaltması ve bunun yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını artırma konusunda daha kısa sürede daha az agresif olmasını beklemesine yol açacak olması, böyle bir sonucun da hisse senedi rallisine yol açması ve de  dolar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması beklenmekteydi.

Cumhuriyetçilerin ara seçimlerdeki kazanımlarının beklenenden  daha mütevazı görünmesi ve yatırımcıların gelecekteki faiz artırımlarının ciddiyeti hakkında ipuçları verecek olan enflasyon verilerine odaklanmasıyla Wall Street dün keskin bir düşüş yaşadı S&P 500 yüzde 2.08 , Nasdaq yüzde 2.48  ve Dow Jones yüzde 1.95 gerileme kaydetti. 10 yıllık gösterge tahvillerin getirisi 6 baz puan düşüşle yüzde 4.0866’ya, iki yıllık tahvillerin getirisi ise 5 baz puan düşüşle yüzde 4.5732’ye geriledi.

Asya hisse senedi piyasaları da gergin. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,6, Çin’in  CSI300 ve Hong Kong’un Hang Seng endeksindeki büyük düşüşlerle gerilerken, Japon Nikkei yüzde 1 değer kaybetmiş durumda.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin’deki yeni Kovid kısıtlamalarının yakıt talebini etkileyeceği endişeleriyle petrol fiyatları haftanın dördüncü gününde de düştü. Dün açıklanan  ABD ham petrol stoklarındaki büyük artış, piyasadaki kasvetli durumu artıran diğer etmendi. Sonuç olarak sabah saatlerinde  Brent ham petrol vadeli işlemleri  yüzde 0.4 düşüşle  varil başına 92.31$’a  ve  ABD  WTI ham petrol vadeli işlemleri  varil başına 85.52$’a geriledi. Brent fiyatları bu hafta şimdiye kadar yüzde 6’dan fazla ve WTI yüzde 7’den fazla düştü.

Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

ABD borsaları günü ekside kapattı

 

ABD halkı Biden'ı istemiyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Her hangi biri10 Kasım 2022 12:48

    Şimdi ne anlayalım bu kocaman uzun yazıdan. Çevir gazı yansın lamba. Yazı yazacsjsaniz biraz araştırmacı ve sonuca yakın bir düşünceye gelecek şekilde araştırma yapın. Bunları herkes biliyor.