E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de üretici fiyatları geriledi---

ABD'de üretici fiyatları geriledi

ABD'de üretici fiyatları geriledi
21 Kasım 2013 - 15:37 borsagundem.com

ABD'de üretici fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0.2 düşüş gösterdi

ABD'de üretici fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0.2 düşüş gösterdi. Gıda fiyatları ise Mart ayından bu yana görülen en büyük yükselişi yaşadı.
ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, üretici fiyatları yüzde 0,2 azaldı. Piyasada beklentiler yüzde 0,2 düşüş olacağı yönündeydi. Bir önceki ayda üretici fiyatları yüzde 0,1 azalmıştı.
Gıda ve enerji fiyatları hariç olarak hesaplanan çekirdek üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Analistler, geçen ay yüzde 0,1 artan çekirdek ÜFE'nin yine yüzde 0,1 artacağını tahmin ediyordu.
Yıllık bazda üretici fiyatları yüzde 0,3, çekirdek üretici fiyatları yüzde 1,7 artış gösterdi. Önceki dönemde artış ÜFE'de yüzde 0,3, çekirdek ÜFE'de yüzde 1,3 seviyesindeydi.
Aynı ayda enerji fiyatları yüzde 1,5 azalırken, benzin fiyatları yüzde -3.8, ısınma yakıtı fiyatları ise yüzde 1,0 azaldı.
Ara malların fiyatlarının yüzde 0,4 azaldığı ayda, çekirdek ara malları fiyatları yüzde 0.1 gerileme gösterdi.
Aynı ayda hammadde fiyatları yüzde 0,9 azalırken, çekirdek hammadde fiyatları yüzde 0,5 geriledi, binek araç fiyatları ise yüzde 1,7 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)