E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi ABD'de tüketici güveni zirve tazeledi---

ABD'de tüketici güveni zirve tazeledi

 ABD'de tüketici güveni zirve tazeledi
27 Eylül 2022 - 17:52 borsagundem.com

ABD’de tüketici güveni eylülde aralıksız ikinci aylık yükselişini kaydetti

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi ağustos ayındaki 103,6 seviyesinden 108’e yükseldi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı anketteki medyan tahmin 104,6 seviyesinde bir veri açıklanması yönündeydi.

Veri, ülkede güçlü işgücü piyasası ve düşen gaz fiyatlarının ekonomiye ilişkin iyimser görüşlere katkı sağladığının altını çizdi. Ancak enflasyonun hala yüksek seyretmesi ve Fed'in faiz artış döngüsü Amerikalıların harcama eğilimlerini tehdit ediyor.

Beklentiler endeksi 80,3 ile Şubat'tan beri en yüksek seviyeye, cari koşullar endeksi 149,6 ile 5 ayın zirvesine çıktı. 12 aylık enflasyon beklentisi Eylül'de yıl başından beri en düşük seviyeye geriledi.

Conference Board Yöneticisi Lynn Franco "Tüketici Güveni Eylül'de 2. ayda da iyileşti. İyileşmede istihdam, ücretler ve gaz fiyatlarındaki düşüş etkili oldu. Bu iyileşme, yılın son aylarında harcama eğilimi için iyiye işaret ancak enflasyon ve faiz artışları kısa vadede büyüme üzerinde güçlü negatif etki yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

ABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklenenden az düştü

 

ABD'de ham çelik üretiminde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan29 Eylül 2022 09:13

    Faiz ve Nas diye diye batırdı milleti. Madem ekonomiye hasar verdin sıfırla o zaman zaten dinleyen yok. Piyasa yanmış. Enflasyon bilmem nereye çıkmış. Bir market poşeti 500 e doluyor haberi var mı? Kendi mutfağının masrafını kendi karşılamayan halkın neler çektiğini bilemez.Bir genç kız mont alamıyorum diye ağlıyor. İnsanlar sefalet yaşayacaksa dünyaya hangi amaçla niye geliyor? Avrupanın yasam hakkını bizim insanlarımız haketmiyor mu? Allah ve ahlak dersi verenler zevki alemde, modern uçaklar arabalar yatlar katlarla sefa sürenlerin Millete şükret sınav gibi telkinlerde bulunmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca İran mevzuunda kadınlar haklı. Dinde zorlama yoktur.Kimse kendini Allah yerine koyup ceza kesemez.Devlet meselesi değil kadına yapılan haksızlık ve işkencedir. Hz Nuh oğluna işkencemi yapmış inanmıyor diye. Cahil toplumlar yok olmaya mahkumdur. Allah kimi kurtaracağını ve kime hidayet vereceğini bilir. İki ayaklı şeytanın askeri olmaktan vazgeçin artık.

  • Yorum27 Eylül 2022 22:13

    Sonra enflasyon duracak mı peki enflasyon gerileyecekse tamam yok enflasyon ücret zammından daha fazla artacaksa bence hiç ücret zammı yapmayın durum dahada kötüleşiyor öyle en iyisi elktirik doğalgaz ve benzin motorine %25 indirim yapın böylece enflasyon düşer üretim artar ihracat artar ekonomi hızlanır yatırım artar Avrupalılar fabrikalarını buraya taşır işsizlik azalır aksi halde yaptığınız ücret zammının Bi önemi yok çünkü ikinci gün tüm ürünlere yaptığınız zamdan daha fazla zam yapılıyor