E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de sanayi üretimi 74 yılın en sert düşüşünü kaydetti---

ABD'de sanayi üretimi 74 yılın en sert düşüşünü kaydetti

ABD'de sanayi üretimi 74 yılın en sert düşüşünü kaydetti
15 Nisan 2020 - 16:59 borsagundem.com

Ülkede sanayi üretimi, Kovid-19 salgının etkisiyle, martta aylık yüzde 5,4 azalarak Ocak 1946'dan bu yana en yüksek düşüşü gösterdi. Söz konusu dönemde kapasite kullanım oranı, piyasa beklentisinin altında kalarak yüzde 72,7 seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de sanayi üretimi, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, martta aylık yüzde 5,4 azalarak Ocak 1946'dan bu yana en yüksek düşüşünü kaydetti. 

ABD Merkez Bankası (Fed), mart ayına ilişkin sanayi üretimi ve kapasite kullanım verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede sanayi üretimi, martta bir önceki aya kıyasla yüzde 5,4 azaldı.

Ocak 1946'dan bu yana en yüksek düşüşünü gösteren veriye yönelik piyasa beklentisi, yüzde 4 azalması yönündeydi. 

Bu dönemde beklenenden fazla düşüş gösteren sanayi üretiminde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok üretim tesisinin faaliyetlerini geçici olarak durdurması etkili oldu. 

İmalat sanayi üretimi martta aylık yüzde 6,3 azalarak beklentinin çok üzerinde bir düşüş kaydetti. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi, imalat sanayi üretiminin martta yüzde 3,2 azalması yönündeydi. 

Kapasite kullanım oranı ise martta 4,3 puan azalışla yüzde 72,7'ye geriledi. Kapasite kullanım oranının mart ayında yüzde 73,8 olması bekleniyordu. 
 

New York Fed imalat endeksi rekor düşüş kaydetti

New York borsası keskin düşüşle açıldı

ABD'de perakende satışlar rekor düşüş kaydetti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan sever 15 Nisan 2020 23:28

    Tüm kötü haberler geldi dovjons - 1.86% kapattı başka kötü seneryoları yoksa yükselişler yarın başlar diye düşünüyorum

  • madura15 Nisan 2020 19:15

    BASS BİRAZ DAHA DOLARR BAS 250 TRİLYON DOLAR BAS AMERİKAYA HAVADAN DAĞIT DÜNYA ÜLKELERİ KERİZ NASIL OLSA YİNE DEGERLENİR DOLARR BU KADAR DOLAR DÜNYADA VAR İKEN NASIL DEGER KAYBETMEZ  BU DOLAR ANLAMADIM KARSILIĞI OLMAYAN BİR PARAA  BOŞ KAĞIT PARCASI PETROL PARA ETMİYOR BAKALIM SONU NE OLACAKK

  • madura16 Nisan 2020 00:25

    EKONOMİCİ AYAGINA YORUM YAPAN BEYİNSİZ BU BULUNDUĞUN DÜNYA İÇİNDE KAÇ KATRİLYON DOLAR OLDUGUNU BİLİYONMU  DOLARI REZEV PARADAN CIKARTIRLARSA NE OLACAK BİLİYONMU TUVALET KAGIDI  VE SONUNDA DOLAR REZERV PARA OLMAKTAN CIKARILACAK CÜNKÜ ARTIK ABD DOLARI REZERV PARA OLARAK GÖRMÜYOR DİĞER  ÜLKELERİ TERBİYE ARACI OLARAK KULLANIYOR.

  • ekonomist/stratejist15 Nisan 2020 19:40

    Dolar küresel rezerv para dünyanın her yerinde geçerli tek para ve Altınla beraber güvenli liman.. Ülkemiz özelinde gelirsek şirketler ve şahıslar döviz borçlusu, ihracat yok denecek kadar azalınca Dolar açlığı ortaya çıktı, turizm durma noktasına gelince döviz açlığı ortaya çıktı. Cari açık da artıyor daha artacak. Düşün bakalım beyinsiz böyle ortamda Dolar artmayacakta TL mi artacak.. 😂

  • ekonomist/stratejist15 Nisan 2020 17:28

    Şalterler tamamen inmiş nerdeyse bizim ülke de farksız zaten..1929 Büyük Buhranın şu an çeyreğini yaşamışken böyle tamamını yaşasak düşünmek dahi istemiyorum ama tedricen yaşıyoruz yaşayacaz.

  • ekonomist/stratejist15 Nisan 2020 17:15

    Ne demiştim daha önce 1929 sonrası en büyük Sanayi Krizi demiştim böylesi bir kriz 100 yılda bir olur 21. yy 1929'su 2020 küresel ekonomik krizdir.