E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde---

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde
15 Nisan 2024 - 15:49 borsagundem.com

ABD'de perakende satışlar Mart'ta tahminlerin üzerinde gerçekleşirken önceki ayın verisi yukarı yönde revize edildi. Bu durum, tüketici talebinin güçlü kaldığına işaret etti.

ABD perakende satışları, online perakendecilerin gelirlerindeki artışın etkisiyle Mart ayında beklenenden daha fazla arttı.

Ticaret Bakanlığı Nüfus Sayım Bürosu verilerine göre, perakende satışlar Mart ayında %0.7 arttı. Şubat ayı perakende satış verisi %0,6'da %0,9'a revize edildi.

Ekonomistler perakende satışların Mart ayında %0,3 artacağını tahmin ediyordu.

Yüksek enflasyon ve borçlanma maliyetlerine rağmen, esnek işgücü piyasası sayesinde düşük gelirli hanehalkları arasındaki sıkıntı tahminlerini boşa çıkararak harcamalar artmaya devam etmekte. En son Bank of America Kredi kartı verileri, düşük gelirli harcamaların yüksek gelirli harcamaları geride bırakmaya devam ettiğini gösterdi.

Bank of America Securities ekonomistleri bir notta, "Bunun önemli bir nedeni, düşük gelirli tüketicilerin enflasyondan orantısız bir şekilde etkilenmesine rağmen, aynı zamanda güçlü işgücü piyasasının en büyük faydalanıcıları olmalarıdır," diye yazdı. 

Otomobil, benzin, inşaat malzemeleri ve gıda hizmetleri hariç perakende satışlar Mart ayında %1,1 arttı.

İlk çeyrek için büyüme tahminleri şu anda yıllık bazda %2,4'e kadar yükselmiş durumda. Ekonomi Ekim-Aralık çeyreğinde %3,4 oranında büyümüştür.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla düştü

 

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artış

 

ABD'de bütçe açığı mart ayında yüzde 38 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)