E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de kişisel harcamalarda beklentilerin üstünde artış---

ABD'de kişisel harcamalarda beklentilerin üstünde artış

ABD'de kişisel harcamalarda beklentilerin üstünde artış
27 Ağustos 2021 - 15:53 borsagundem.com

ABD'de temmuz ayı çekirdek kişisel tüketim harcamaları beklentilerin çok üzerinde yıllık yüzde 4,2 arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından enflasyon için en önemli göstergelerden biri olarak kabul edilen Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi temmuzda yıllık bazda yüzde 4,2 yükseldi. Beklenti haziranda yüzde 4 olan verinin yüzde 3,5'e gerilemesi ve Fed'in "enflasyon geçici" söylemesini desteklemesiydi.

Aylık bazda PCE fiyat endeksinin yüzde 0,5'ten yüzde 0,2'ye yavaşlaması beklenirken, bir önceki aya göre artış yüzde 0,4 oldu. Aylık veri Fed'in "geçici" söylemini destekler nitelikte.

Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise temmuz ayında, beklentileri karşılayarak yıllık bazda yüzde 3,6 arttı.

Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,4 artması beklenirken yüzde 0,3 arttı.

Ülkede kişisel gelirler ise temmuz ayında yüzde 0,2’lik artış beklentisinin üzerinde yüzde 1,1 yükseldi.

Küresel piyasaların Fed Başkanı Jerome Powell'in Jackson Hole'da yapacağı konuşmaya odaklandığı bir saate gelen veri sonrası Dolar Endeksi tekrar 93 düzeyinin altına indi.

ABD'nin temmuz ayı mal ticareti dengesi, bir önceki aya göre yüzde 6,2 düşüşle 86,3 milyar dolara indi.

Mal ihracatı haziran ayına göre 2,2 milyar dolar artışla 147,6 milyar dolara ulaşırken, mal ithalatı aynı dönemde 3,4 milyar dolar azalarak 233.9 milyar dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )27 Ağustos 2021 17:30

    harcama var ama, kredi yada helikopter para, işsizlik maaşları bol bol basılan hibe iç desteklerden var. ABd li harcıyor ama işsizlik ve sabit gelirli hane halkı oluşturulamadı. sorun o

  • VATANDAS27 Ağustos 2021 16:47

    BI YERE ARTTIGI YOK COGU ENF KAYNAKLI...BATI UZUN ZAMANDIR COKUS HALINDE...PEK COK BATI ULKESININ EMEKLIK VE SOSYAL GUVENLIK SISTEMI BATMIS DURUMDA..BUNU BI BIZIM DOLAR ESEGI YAPILAN VATANDAS ANLAMADI VE BILMIYOR..UMARIM COK GEC OLMADAN ANLARLAR..