E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de fabrika üretimi yükseldi---

ABD'de fabrika üretimi yükseldi

ABD'de fabrika üretimi yükseldi
15 Kasım 2013 - 16:30 borsagundem.com

ABD'de fabrika üretimi geçtiğimiz ay hükümetin kapanmasına rağmen beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD'de fabrika üretimi Ekim ayında beklenenden fazla yükselirken, hükümetin kapanmasının imalattaki toparlanmaya çok fazla negatif etkisi olmadığını gösterdi.

Fabrikalarda üretim yüzde 0.3 oranında artarken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.2 olarak gerçekleşti. Toplam sanayi üretimi ise madenler ve kamu hizmetlerindeki gerilemeden etkilenerek yüzde 0.1 düştü.

Bugün açıklanan rapor fabrikaların Ekim ayında 16 günlük hükümet kapanmasına rağmen siparişleri ve üretimi artırdığını gösterdi. Konut sektöründeki toparlanma ve araçlara olan talep soğuması beklenen ekonomik büyümenin sağlıklı devam etmesine zemin hazırlıyor.

High Frequency Economics Ltd. şef ABD ekonomisti Jim O'Sullivan, "İmalat genişlemeye devam edecek. Talebin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ekonominin geneline baktığımızda hükümetin kapanmasına rağmen iyi bir direnç gösterdiğini görüyoruz" yorumunu yaptı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler sanayi üretiminin tamamında yüzde 0.2'lik artış beklentisi belirttiler. Eylül üretimi yüzde 0.7'ye yukarı yönlü revize edilirken, öncü rakam yüzde 0.6 olmuştu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.2'lik düşüş ile yüzde 0.5'lik yükseliş arasında değişiklik gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)