E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de dış ticaret açığı rekor kırdı---

ABD'de dış ticaret açığı rekor kırdı

ABD'de dış ticaret açığı rekor kırdı
04 Kasım 2021 - 15:58 borsagundem.com

ABD'de dış ticaret açığı bir önceki aya göre yüzde 11,2 artarak rekor kırdı.

ABD’de dış ticaret açığı eylül ayında yükselmeye devam ederek rekor kırdı.

İhraç ve ithal edilen mal ve hizmetler arasındaki fark yüzde 11,2 artarak 80,9 milyar dolara çıktı. Ağustos’ta dış ticaret açığı 72,8 milyar dolar olmuştu.

Ekonomistlerin medyan beklentisi dış ticaret açığının 80,2 milyar dolar olacağı yönündeydi.

İthal edlien mal ve hizmetler yüzde 0,6 artışla 288,5 milyar dolara ulaşırken ihraç edilen mal ve hizmetler yüzde 3 düşüşle 207,6 milyar dolar oldu.

Piyasalar ise dış ticaret açığındaki rekor artışın küresel ekonomik toparlanmadan kaynaklandığına ağırlık verdi.

Dış ticaret açığı sert düştü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN RENDECİZADE04 Kasım 2021 23:36

    ben yurtdışında yaşıyorum.bizim burdakiler asla dolar almazlar gidip emtia ya para yatırırlar adamlar köşelik oldu bir sene içinde.bunların bütce açığını Türkiye gibi ülkelere adamlar döve döve ödettiriyorlar malesef

  • Mucise Reis ;)04 Kasım 2021 23:07

    Bİden istedi böyle oldu :D yaa Trump demedimi, üretim gelsin ABD ye, çinden gelin ülkemize, dünyada üretim üslerini kurun ABD ye, ABD üretim üssü olsun. Fason üretimler taşınsın... ABD teknolojısını kendı kursun fabrıkalarını çalıştırsın, vb.vb. ne oldu ? ABD üretiyor, ama ürettiğini dünyaya satamamaya başladı... ABD den telefon alan Türkiye x 10yapıyor.. ABD parası çok fazla değerli olunca, satışları gelişen ulkelere olmamaya başlıyor... ABD bunu anlayacak : ))) ithal alması kolay, ama ülkesinde ürettiğini satması zor.. ABD populer ayakkabıları kaç kişi alabiliyor ? popüler cep telefonları , bilgisayarlar 5 - 10 bin tl :D bu tablo normal. Ama kriz bitecek, fed, faiz, zart, zurt :D hayır bu iş çok uzayacak .... Bizde hiç bişe üretemiyoruz, markamız bile yok. teknolojı ilkel, örnek tekstilde süperiz diyoruz ama, tekstil makınası yapamıyoruz... bilgisayar markamız yok. vb. vb. 

  • Murat04 Kasım 2021 16:10

    Sıkıntı değil, Dolar alıp biriktirin...onlar yenisini basıp bizden mal ve hizmet alsın...bu düzen sürsün.....