E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verileri ile oynaklık arttı---

ABD verileri ile oynaklık arttı

ABD verileri ile oynaklık arttı
08 Ocak 2016 - 17:19 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda ABD verilerinin piyasaya etkisini değerlendirdi.

ABD ekonomisinin temelini ortaya koyan önemli verilerden biri olan Tarım dışı istihdam bugün açıklandı. Açıklanan veriler istihdam tarafında artık toparlanmanın çok güçlü olduğunu ve Fed’in istenilen seviyelere ulaşıldığını gösterdi. Beklenti 200 bin seviyesinde olmasına karşın, açıklanan rakam 292 bin olarak geldi. Bir önceki ay açıklanan rakam da 211 bin seviyesinden 252 bin seviyesine revize edildi. Aynı zamanda işsizlik oranı da %5.0 seviyesindeki seyrini korumaya devam etti. Ancak dikkat çeken ve kafaları karıştıran diğer veri ortalama saatlik kazançlar. Fed, bu sene istihdamdan çok enflasyon verilerine yönelecek ve enflasyonu olumlu yönde etkileyen etmenlerden biri de ücretlilerin saatlik gelirleri. Bugün açıklanan ortalama saatlik kazançlar verisine baktığımızda geçen ay ve beklenti seviyesi olan %0.2 nin altında kalarak %0 olarak geldi. Çalışanların kazançlarında yaşanan azalma önümüzdeki dönemde gelecek enflasyon rakamlarını negatif yönde etkileyebilir. Enflasyon tarafında istenilen artış gerçekleşmezse Fed’in faiz artış ihtimalleri giderek azalabilir.

Fed/Evans: Çin'i ve finansal piyasalardaki oynaklığı izliyoruz

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD Merkez Bankasının Çin'i ve global finansal piyasalarda artan oynaklığı izlediklerini söyledi. Gazetecilerin Çin borsasındaki sert düşüşler, yuan devalüasyonu ve bunların Fed'in gelecekteki faiz artış patikasına etkileri hakkında sorusunu yanıtlayan Evans, "Finansal piyasalar şu sıralarda hayli fazla oynaklık var, bundan nasıl çıkılacağı konusunda bir miktar belirsizlik var. ABD'nin ekonomik temelleri hala oldukça iyi, bu bizim geleceğe yönelik tahminlerimiz açısından önemli bir faktör ancak global durumu yakından izlemeye devam edeceğiz" dedi.

Erdem Başçı Yeniden Göreve Gelecek mi?...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na basına kapalı 4 saatlik bir sunum gerçekleştiren Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya milletvekilleri de gelecek planlarını sordu. Milletvekillerinden, "Nisanda görev süreniz doluyor. Yeniden görev almayı düşünüyor musunuz?" sorusu gelince Başçı, "Yeniden görev almak isteyip istemeyeceğimi söylemem. Ama görev verilirse kaçmam" dedi.

Saudi Aramco, Halka Arz Haberlerini Doğruladı...

The Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco), yaptığı bir açıklama ile şirket hisselerinin bir kısmının satışı konusundaki seçenekleri görmek için çalışma yapıldığını doğruladı. Açıklamada, hisselerin Suudi Arabistan borsasında halka arz edilmesi gibi seçenekleri de içeren çalışmanın sonuçlarının değerlendirilmesi için Saudi Aramco Yüksek Kurulu'na sunulacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)