E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verileri fiyatlamalarda etkisini sürdürüyor---

ABD verileri fiyatlamalarda etkisini sürdürüyor

ABD verileri fiyatlamalarda etkisini sürdürüyor
28 Mayıs 2021 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 endeksinin güne hafif alıcılı seyirle başlaması bekleniyor. Teknik olarak 1,435-1,440 seviyeleri direnç bölgesi olurken 1,405-1,400 seviyeleri ise destek bölgesi olarak takip edilecek

Güne yatay seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında satıcılı seyretti ve günü %0.84 düşüşle, 1,415 puandan kapattı. İşlem hacmi 17.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 29 hisse değer kazandı, 66 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.50 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif pozitif bir seyir izleniyor.

ABD’de dün açıklanan ve beklentilerin altında kalan istihdam verileri fiyatlamaları desteklerken, özellikle ekonomilerin yeniden açılması teması net olarak fiyatlanıyor. ABD’de dün Boeing bu temadan en çok yararlanan şirket oldu ve %4 yükseliş kaydetti. Öte yandan Başkan Biden’ın 6 trilyon dolarlık bütçe teklifi de tüm piyasalarda etkisini hissettiriyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri hem ekonomik gidişat hem de bütçe dolayısıyla %1.62 seviyesinden işlem görüyor. Piyasada halen enflasyon endişeleri ve ters repo ihaleleri sebebiyle FED’e yönelik beklentiler yoğun. Bu nedenle bugün ABD’de açıklanacak kişisel gelir ve tüketici güven endeksi takip edilebilir. İçeride ise, dış ticaret dengesi, ekonomik güven endeksi ve TCMB finansal istikrar raporu yayınlanacak. Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den de kredi not değerlendirmesi bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede temkinli yaklaştığımız endekste dalgalanmanın devamını bekliyoruz. Teknik olarak 1,435-1,440 direnç bölgesi iken 1,405-1,400 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Kısa vadeli dalgalanma içinde havacılık, enerji ve madencilik sektörleri tercih edilebilir. Son birkaç gündür güçlenen bankacılık endeksinde ise 1,205 seviyesin kritik direnç olarak izlemeye devam ediyoruz.

Şirket Haberleri

İş Bankası (#ISCTR): Banka 544,7 mn ¬ ve 300 mn $ tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını açıkladı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin, en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyetinin Euro dilimi için Euribor+%2,25, ABD Doları dilimi için Libor+%2,50 olarak gerçekleştiği belirtildi. Yorum: İş Bankası’nın sağladığı sendikasyon kredisi için çevirim oranını %112 olarak hesaplıyoruz. Haberin hisse performansı üzerindeki etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)