E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem ABD ve İngiltere PKK'daki çözülmeyi önlemek için devrede ---

ABD ve İngiltere PKK'daki çözülmeyi önlemek için devrede

 ABD ve İngiltere PKK'daki çözülmeyi önlemek için devrede
14 Ağustos 2022 - 08:53 borsagundem.com

ABD ve İngiltere, PKK’daki kaçışları durdurmak için devreye girdi. Örgütten kaçmaya çalışırken yakalanan PKK’lı teröristleri ABD ve İngiliz ajanlarının sorguladığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin kararlı operasyonları ve çocukları HDP tarafından PKK’ya teslim edilen annelerin Diyarbakır’da başlattığı oturma eylemi terör örgütü PKK’daki çözülme sürecini hızlandırdı. Örgütten kaçışların hızlanması sonrasında çeşitli önlemler alan PKK’ya destek ABD ve İngiltere’den geldi. Örgütten kaçmaya çalışan fakat kaçamadan yakalanan PKK’lı teröristleri ABD ve İngiliz ajanlarının sorguladığı ortaya çıktı. ABD ve İngiltere ajanlarının bu sorgularda PKK’lı teröristlerin örgütten kaçışlarının nedenlerine cevap aradığı belirlendi.

PKK’LILARA SORGU EĞİTİMİ

Örgütten kaçışların tavan yaptığı PKK’nın imdadına yetişen ABD ve İngiltere, Suriye’de sorgu ajanlarını sahaya sürdü. PKK’nın Suriye’deki sözde istihbarat biriminde faaliyet yürütürken örgütten kaçan ve 2021 yılında güvenlik güçlerine teslim olan terörist H.M.D., ABD ve İngiltere ajanlarının sorgu faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İtirafçı terörist, ABD ve İngiltere ajanlarının yabancı dil bilen teröristlere sorgulama eğitimi verdiğini anlattı. HM.D., Barış Pınarı Harekatı’ndan önce PKK’dan kaçmaya çalışıp yakalanan teröristlerin sorgularını yine PKK’lı sorgucu teröristlerin yaptığını söyledi.

SİVİL GELDİLER

Barış Pınarı Harekatı ve sonrasındaki SİHA operasyonlarıyla birlikte PKK’dan kaçmaya çalışıp yakalanan teröristleri PKK’lıların yerine ABD ve İngiltere ajanlarının sorgulamaya başladığını da itiraf etti. Terörist H.M.D., “ABD ve İngiltereli sorgucular sivil olarak gelirlerdi. Sorguya yalnız girerlerdi. İngiliz sorgu grubunda 3 erkek, ABD’li sorgu grubunda biri kadın 3 kişi vardı. Ayrım yapılmaksızın kaçmaya çalışan tüm PKK’lıların sorgularına bunlar girerdi.

CEZAEVİNİ GEZDİLER

PKK’nın Suriye’deki cezaevlerini gezen ABD’li ve İngiltereli ajanlar örgütten kaçmaya çalıştığı için tutuklanan PKK’lılarla görüşüp rapor hazırlıyordu. Örgütten kopuşları önlemek için politika ve ideoloji üretiyorlardı. Buradaki amaç, örgütten kaçmak için fırsat arayan PKK’lı teröristleri ikna edip yada korkutup vazgeçirmeye çalışmaktı” dedi.
( Yeni Şafak)

Panik büyüdü! Kaçışı önlemek için telefon yasaklandı

Anneler terör örgütünden öclerini alıyor

Kandil'de TÜRK SİHA korkusu: PKK'lılar saklanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ15 Ağustos 2022 08:47

    Bu haberin sanki yeni bir durummuş gibi servis edilmesinin nedeni ekonomideki düzelmenin olmayacağının delilidir. Akp+Mhp nin seçim stratejisi belli oldu. Geçmişteki açılım sürecinde barış diye başlık atan Yeni Şafak gazetesi haberdeki durumu yeni öğrenmiş olamaz. Tekrar söylüyorum önemli olan ekonomidir. Halkı bölünme korkusuyla yönetmeye çalışmak acizliktir, biz bu filmi daha önce çok izledik.

  • Tam Bagimsiz Turkiye15 Ağustos 2022 06:58

    Eskiden pkk ya rusya yardım ve destek verirdi simdi abd, eskiden Abd Turkiyede destek verir di simdi Rusya,kisaca kimin Eli kimin cebinde anlamak zor

  • Hamido14 Ağustos 2022 22:47

    Coni ülkemizde kimi/kimleri işbaşına getirmek istiyor, kimi/kimleri işbaşında istemiyor? Zor soru değil, gizli de değil, açık açık beyanlar var. . . Seçilmişiyle, deriniyle coni Mevcut yönetimi istemiyor... Çünkü ülkemiz gerçek bağımsızlığa doludizgin koşuyor...

  • borsacı14 Ağustos 2022 17:36

    kalkıp abd köle olup kurtar bizi baba dememeliyiz  örgütü tarumar edecek vurşlar yapılmalı.

  • ⏰👍🏻15 Ağustos 2022 06:10

    Ne oldu şimdi Yıldırm dostum turp dostum bidon he???dostum obama sayayım daha man kafa

  • Murat Mandalı 14 Ağustos 2022 23:43

    Yapılıyor zaten 

  • ALİ YILDIRIM14 Ağustos 2022 22:10

    Ama 7 masa abd nin dostları imiş sen ne diyorsun.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ14 Ağustos 2022 17:31

    Bu ülke ne kadar güçlü ki dışarıda tüm ab ülkeri, ingiltere abd rusya kanada ülkeleri ile savaşır iken içeride de 6 masa ile savaşmaktadır.bakalım başımıza neler gelecek neler.

  • Salih14 Ağustos 2022 16:50

    Dost ülkeler Azerbaycan gibi ciddi ciddi yardimseverliğini göstermelidir. Arkanızdayım deyip sonra Amerika gibi arka taraftan farklı şeyler yapmamalıdır. (PKK YPG gibi örgütlerle işbirliği kabul edilebilir şeyler değil)

  • Baytar14 Ağustos 2022 23:16

    Hasan Hüseyin, yorumcunun yorumunu bi daha oku iki gözümm.

  • Salih14 Ağustos 2022 22:26

    Arkadaşlar yorum yanlış anlaşılmış galiba. Dost olan ülkeler Azerbaycan gibi olmalı dedim(yardimseverligini gostermelidir). Ama birde Amerika var. Amerika dost gibi görünmeye çalışıyor ancak terör(PKK, YPG, DAEŞ gibi) unsurlarına yardım yapıyor dedim.

  • Vatandaş Hasan14 Ağustos 2022 18:59

    Hasan Hüseyin Kırmızıcan,yorumları nerenle okuyorsun..!Adam Azerbaycan böyle birşey yaptı diye birşey yazmamışki .Hemen Fetöcü,hain  yaftasını yapıştırmışsın,ayıptır yahu,iyi bir oku bakalım.!!!

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN14 Ağustos 2022 17:30

    haydi ordan hadsiz ve fötcü nerede azerbeycan böyle bir şey yaptı hain seni.

  • Vatandaş14 Ağustos 2022 16:31

    Dünyadaki en büyük terörist ülke ABD  dir.Sonrasında İngiltere, Almanya,Fransa gelir...Bunlar Dünyadaki terörün en büyük destekçileridir.

  • İskender14 Ağustos 2022 15:17

    Büyük devletler savaşı kendi topraklarında değil düşman topraklarında kazanır, düşmanlar belli.

  • Mucise Reis : )14 Ağustos 2022 12:18

    Bir çok yorumcu, en sonunda anlamış :D günaydın diyoruz. YPG nin pkk nın kimlerce desteklendiğini şükür anlayabilmişler. O bakımdan senin Esad ile uzlaşıp o topraklarda huzuru birlikteliği kurman lazaım. Dinle, fakirlik ile, siahlı baskı ile, açlık ile vb. bir çok yaşayan kişi  orada onun bunun maşası olarak ayakta kalabilir. modern eğitim, modern hayat, modern yaşam koşulları , modern tarım, modern yönetim biçimleri ile bataklıklar kurutulabilir. Askeri operasyonlar bataklıktaki zararlıları sivrisinekleri etkisiz kılsada, yumurtalarden yenileri çıkacaktır. Çözüm Toprakların sahiplerini devlet çatısında birleştirip ülkeler arası pozitif ilişkiler ile çözmektir. ırak-suriye-Türkiye önderliğinde bu olabilir. o ocu, bu bucu, dış güç, iç safsatalar vb uydurmalar ile cahil ve bilgisizler bu işleri kalıce çözemiyor demekki. Askeriye ayakkta Allahdan, şükür. yoksa işler duman

  • baran15 Ağustos 2022 10:43

    Senin nasıl lağım pisliği olduğunu herkes anladı!  Boşuna debelenme!  

  • Mucise Reis : )15 Ağustos 2022 00:04

    Benim kişisel hayatım ağzına sakız olamayacak kadar kaliteli. İnsanları alevi, sünnü, kürtid yei bölen pensilyanya oyunların karşılık bulmaz. :D Sende feto abin gibi insanları ırkla, soyle, çamurla, zihinsel basit bizanslı abilerinin oyunları ile saldırıp, minder değiştirip kişisel saldırılarla boş  boş muhabbet  ettirmeye, hayali hikayeler üzerine haklıyım/haksızsın oyunlarınla basit, küçük, seviyesiz ortamalra çekmeye çalışıyorsun. :D senin seviyesiz ortamların bana s beden kadar küçük belir : ) Hayal aleminde mutluluklar dilerim sana :D  Küçücük oldun karşımda , küççücük :D  Salla işkembeden 2 konu , Mucize peşinden koşsun istiyorsun :D ben atarım kemiği fırlatırım tıpış tıpıpi peşimden koşar getirirsin Baran hav havı :D

  • baran14 Ağustos 2022 21:04

    Taş arabası daha dün Elon Musk ın yolunda din!  Şimdi yol mu değiştirdin.  Seni üç kağıtçı kripto jetoncu!  Ayrıca borsa gündem yorum sayfaları  Feto nun yargılandığı mahkemeler değil  bu kadar korkakça kıvırmana gerek yok.  

  • baran14 Ağustos 2022 20:32

    Yahu bu iyice berberi şebeğine döndü!  Lan aslanım binlerce yorumun var Amerika ya söz ettirmeyen İngiltere ya yan baktırmayan!  Gerzo musun sen?  Hala sersem sersem konuşuyor. 70 ler de elbette biz Batı medeniyenin  bir parçası olmak ya da öyle görünmek zorundaydık. Angus oğlan Komünist mi olacaktır gerizekalı?  Komünsi olmayıp 1950 ler de Nato üyesi olduğumuz çok isabetli olmuş ki! O zaman Çekoslovakya Macaristan Romanya Doğu Almanya S.S:.C.B. Rus tankları altında mahvoldu! Rusların bizatihi kendileri de devletçi ekonomiden perperişan oldu. Orta sınıf ve üst sınıf dahi fuhşiyata düştü.  Atatürk asla Komünist ya da sempetizanı olmadı. Bana Atatürkçülüğü anlatma hödükus

  • Mucise Reis : )14 Ağustos 2022 19:46

    Atatürk yolunda giden adam senin gibi kula kul, ve uşaklık etmez. :D Sen imajını düzelt gel. onun bugun kapısında 5 kuruşa oryantel olmuşsun :D ABD filosu İstanbul'a gelince secde edip namaz kılanları, İslam dininin telemi KABE yerine amerikan gemilerine saf tutanları iyi biliyoruz : )) KAfir dediğiniz o adamlar Filistine gitmiş silahlı direnişler gerçekleştirmiş. Ama kitap okumayan, dünyadan haberi olmayan, bugun dediğini, yarın yalanlayan, aile terbiyesi dai olmayan senin gibi birinin, yazılanları anlayacak kapasitesi dahi yok. :D O bakımdani uydurma hikayelerin, saldırı cümlelerin, yalan yanlış fikirsiz kelimelerinle seni başbaşa bırakıyorum :D kudurmaya devame ti bizim yolumuz ATAmızın yolu :D sen kim ki bizi durduracaksın :D  sinek vızıltısı taklidi yap ha bire, ben burdyaım beni görün, bak küfür ettim beni muhattap al yazı yaz, bak ağzım pis çamur attım muhattap al diye çırpın sen :D

  • baran14 Ağustos 2022 18:34

    Amerika yalakası sen nerede yaşıyorsun?  Burada senden başka Amerika ya sıcak bakan yalakalık yapan öven yere göğe sığdıramayan yok ki!  Ergen aklınla  hikaye anlatma!  

  • Atakan 14 Ağustos 2022 12:05

    Şerefsizler

  • E.g.14 Ağustos 2022 11:32

    SURİYE'Yİ KARIŞTIRIP İSRAİLE KARŞI GÜÇSÜZ/BÖLÜNME DURUMUNA DÜŞÜREN ABD VE İNGİLİZ AJANLARI YAKALANMALI RESİMLERİ ARANANLAR LİSTESİNDE YAYINLANMALIDIR İHBAR EDENLERE ÖDÜL VERİLMELİDIR SURİYE ORDUSUNA DA BU KİŞİLERLE MÜCADELE ETMELERİ İÇİN YETERLİ SAYIDA İHA/SİHA SATILMALIDIR

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN14 Ağustos 2022 12:22

    Suriye ordusu denilen şey kimdir nedir söylermisin.Besar Esat ın babası ve kendisi de batının rusya nın piyonlarıdır.suriye tarih boyunca teröristlerin kuluçkası oldu.bunlar yıllarca ülkemize saldırdılar.onlara hiç insansız hava aracı verilirmi.biz ülkemizde siyasi, ekonomik ve askeri yönden güçlü olmaz isek bir gün bizleri parçalayacaklar.bugün anamuhalef partisi hdp ile ortak hareket ederek suriye ve ırak operesyonlarına karşı çıkıyor.yazıklar olsun.

  • mert oluk14 Ağustos 2022 11:15

    eyp yapmayı da cia öğretmedi mi bunlara?

  • EKRİKS14 Ağustos 2022 10:48

    bir de bunların ittifakcısı millet ittifakı iktidara gelir ise bakın pkk ve ypg nin durumunun nasıl olacağına.artık bir devletler olurlar operesyon falanda yaptırmazlar.

  • baran14 Ağustos 2022 11:57

    Bıiden in Sırıtık köpeği yine sırıtmış!  Onlara fazla güvenmesen iyi olur  kıt akıl zaten bir sıkımlık canın var He he diye sırıtacak halinde kalmaz!  

  • baran14 Ağustos 2022 11:45

    Bu tür yorumlara dislike veren iti tahmin edin kim olabilir?  Bu Türkiye düşmanları son derece net tavırları ancaaak bizim bu iç soytarılar ısrarla abuk subuk hedef saptırıyorlar.  

  • Hee14 Ağustos 2022 11:44

    Ya he he

  • vatandaş14 Ağustos 2022 11:37

    garipsin boris cansın trump kimdi bunlar değil mi

  • manyak herif14 Ağustos 2022 09:54

    pkklı teröristleri sayın kılıçdaroglu ve demirtaş ikna ederse bu teröristlerin kaçacagını sanmıyorum.

  • baran14 Ağustos 2022 09:37

    Centkom u da  bizim sorgulayacağımız zaman çok yakın.  Her ne kadar Sansaryan ve 6,5 masa hoşlanmasa da bunları ve sapık generallerini aynı çadırda kıstıracağımız zaman  ne hale gelecekler hep birlikte göreceğiz.