E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ve Çin ticaret heyetleri ocak ayında buluşuyor---

ABD ve Çin ticaret heyetleri ocak ayında buluşuyor

ABD ve Çin ticaret heyetleri ocak ayında buluşuyor
28 Aralık 2018 - 03:53 borsagundem.com

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ABD ve Çin heyetleri ocak ayında bir araya gelecek

ABD ve Çin arasındaki ticari uyuşmazlıklarını aşmak amacıyla taraflar telefon diplomasisine devam ediyorlar. Ancak Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada tarafların Ocak ayında da yüz yüze görüşecekleri duyuruldu. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng yaptığı açıklamada telefon görüşmeleri sürerken tarafların aynı masa etrafında Ocak ayında biraraya gelmek üzere de fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Bu çerçevede Amerikalı bir heyetin 7 Ocak tarihinde Pekin’e ziyarette bulunacağı belirtildi. Amerikalı heyetin Pekin’e yapacağı ziyaret çerçevesinde gerçekleşecek görüşme telefon diplomasisi sonrası Başkan Trump ve Çin lideri Jinping’in Buenos Aires’teki görüşmesinden bu yana ilk yüz yüze temas olmuş olacak.

Amerika Başkanı Trump, haksız rekabet olduğu ve Amerika’nın zarara uğradığı gerekçesiyle Çin mallarına yüksek gümrük vergiler uygulaması getirmiş bu da Çin ve Amerika arasında ticaret savaşlarınn başlaması endişesini doğurmuştu. İki ülke ticaret ve gümrük vergileri konusunda bir orta yol bulmaya çalışıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)