E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve Alman tanklarına Rusya'dan ilk tepki---

ABD ve Alman tanklarına Rusya'dan ilk tepki

ABD ve Alman tanklarına Rusya'dan ilk tepki
26 Ocak 2023 - 12:44 borsagundem.com

Kremlin, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Ukrayna’ya tank ve silah sevkiyatının, çatışmaya müdahil olma anlamına gelmediği yorumlarına katılmadıklarını belirterek, “İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve Almanya dahil bazı Batılı ülkelerin Ukrayna’ya tank sevk etme kararını değerlendirdi.

Batılı ülkelerin söz konusu sevkiyatla ilgili yaptıkları değerlendirmelere katılmadıklarına işaret eden Peskov, "Avrupa başkentlerinden ve Washington'dan, Ukrayna'ya tanklar da dahil çeşitli silah sistemlerinin gönderilmesinin, hiçbir şekilde bu ülkelerin veya ittifakın (NATO) Ukrayna'daki çatışmaya müdahil olduğu anlamına gelmediğine dair defalarca açıklamalar yapıldı. Buna kesinlikle katılmıyoruz." diye konuştu.

Söz konusu sevkiyatın, çatışmaya doğrudan müdahil olmak anlamına geldiğini vurgulayan Peskov, "İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz. Bunun da arttığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

‘’SAVAŞI UZATMAK İSTİYOR’’

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Patruşev, "ABD ve NATO Ukrayna'daki savaşa katılıyor, savaşı uzatmak istiyor" diye konuştu.

SEVKE HAZIR OLDUKLARI BİLDİRİLMİŞTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 Abrams tankının verileceğini duyurmuştu.

Bazı Avrupalı ülkeler de ellerindeki Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya sevk etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

Savunma bakanları Ukrayna'ya Leopard tankı için anlaşamadı

 

Almanya Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor

 

Zelenskiy: Tank desteği zafere giden yolda önemli bir adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali27 Ocak 2023 07:18

    Nazi intikam peşinde..

  • Mucise Reis : )26 Ocak 2023 22:24

    Rusya çöker batarve iç devrim olursa Türkiye büyük zarar görür. o bakımdan Rusya asla çökmemeli. ABD için bir tehdit olduğu sürece, Türkiye stratejık ortak olabilir. yokswa Sıra İran ve Türkiye olacaktır. Rusya ile acilen İran esad anlaşıp Rusya yı maddelerimizi kabul ettirtip işi bağlamalıyız. ABD orta doğudan ayağı kayacaktır. Böylece Rusyada savaşına odaklanacaktır. Biz böylece yine önemli ülke olacak kalıcaz. Geçmişce KKTC yi ögzürleştiridğimizde, ambargo yedik. ambargolar Rusların tehdidi ile alel acele kalktı ve her nato aracına sılahına uçağına parçasına vb ulaşır olduk. Üretmekte yetmez. İran şuan ABd ambargosu yediğinde maden, vb hiç bişeye ulaşamadığı oluyor. o bakımdan üretmekte yetmez. güçlü ve komşularına geçinen ülke olmalıyız. Rusya bizlere lazım.

  • Sai26 Ocak 2023 13:07

    Rus petrolü alımını üç kat arttırarak tarafımız belli zaten, Hintliler 14 kat Türkler 3 kat Çinliler 1,6 kat, italya ve bulgaristan dahil ihracatı arttırarak insan hayatının bu ülkeler için bir değerinin olmadığı ortada. Rusya bu ülkelerden destek görmese savaşa devam edemezdi. Sınıra dayanmış işgal için bahane arayan sovyetlere esirleri teslim etti diye inönüye laf edenler hiç bir mecburiyeti olmadan emir eli olanlara ses çıkarmıyor. Kaypaklığın sözlükteki anlamı olacaksınız bu gidişle.

  • baran27 Ocak 2023 01:09

    Amerikan köpeği soytarılar!  Satılmış haysiyetiniz ve ruhunuzla milliyetiniz ile çakma bile olamazsınız!  Her nereye giderseniz oralı olursunuz!  Vatansızlardan daha da aşşğılıksınız. Sizin bir kimliğiniz dahi yok.

  • Sinan26 Ocak 2023 21:56

    Küfürbaz çakma milliyetçi baran, yorum yazmadan önce ellerindeki kanı temizle!

  • baran26 Ocak 2023 17:31

    Ulan hayvanat! Allah akıl dağıtırken sen kayış atmışsın heral!  Adı üzerinde o zaman ki Rusya Sovyet Komünist Rusyası!  Şimdiki Rusya ile arsında kuzey güney kutbu kadar fark var. Yuh sana o küflenmiş beynine tüküreyim senin. Aslında eşşek gibi bilyor da fetoşçu kafası ona öyle emrediyor.  S5 füzeleri de bu itlerin çok zoruna gidiyor. İhalar sihalar dihalr vs uzun menzilli füzeler hep bu soytarıların zoruna gider!  Bu sıpalar da semer değişir ama malum merkep kafası hep aynıdır. 

  • vatandaş26 Ocak 2023 14:38

    Murat; Azeri kardeşlerimizi öldüren ermeniler kimin maşasıydı. çabuk unutuyorsunuz. içimizdeki rusların sesi de çok çıkıyor.

  • Murat26 Ocak 2023 13:18

    Hadi oradan... Ukrayna ses çıkarmıyor... içimizdeki Amerikalılardan ses geliyor