E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD vadelileri düştü, yen yükseldi---

ABD vadelileri düştü, yen yükseldi

ABD vadelileri düştü, yen yükseldi
11 Mart 2020 - 09:50 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda yatırımcılar Trump yönetiminin teşvik önlemlerine ilişkin detayları beklerken ABD vadelileri düştü. Yen dolar karşısında yükseldi

ABD'de hisse senedi vadelileri, yatırımcılar Trump yönetiminin korona virüsün etkisine karşı planladığı teşvik önlemlerine ilişkin detayları beklerken Hazine tahvilleriyle birlikte çekildi. Sya hisseleri karışık seyretti ve petrol fiyatları net bir tetikleyici unsur olmamasına karşın yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri, Wall Street'te Pazartesi günü görülen sert düşüşün ardından gelen toparlanma sonrasında yüzde 2.6 düştü. ABD Başkanı Donald Trump, büyük bir ekonomi paketi açıklayacağını söylemesinin ardından salgınla ilgili gerçekleştirilen bir brifingde görünmeyerek yatırımcıları beklemede bıraktı. Yen ABD Hazine tahvilleri ve altın ile yükselerek güvenli liman iştahındaki artışın altını çizdi. Avustralya'da hisse senetleri düşük performans gösterdi. Kore ve Japonya'da kayıpları daha sınırlı kaldı. Hong Kong ise yatay seyretti. Petrol kazançlarını genişletti.

Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasa stratejisti Kerry Craig, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Dün sürdürülebilir olmayan bir rahatlama rallisi gördük. Gecikmiş bir tepki istihdam artışının düşmeye, işsizliğin yükselmeye başlaması riskini ortaya çıkarır. Bu geri döndürmeye çalışması daha zor bir hikaye ve yılın sonuna doğru büyümenin geri geldiğini görmek daha zor.” dedi.

ABD'de Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Joe Biden, öncü konumunu sağlamlaştırarak Bernie Sanders ile arayı açtı. Amerikan AP haber ajansının duyurduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre Biden, şu ana dek sonuçları açıklanan Michigan, Mississippi ve Missouri eyaletlerindeki ön seçimleri kazandı.

Küresel finans piyasalarında koronavirüs ve petrolde fiyat savaşı kaynaklı volatilite sürüyor. ABD hisseleri Pazartesi günü 2008'den beri en sert düşüşünü kaydetti.

Whittier Trust CIO'su Sandip Bhagat, “Biz panik ve korku ile satış yapılmamasını güçlü bir şekilde savunuyoruz. Çünkü kimse virüsün ya da ya da petrol fiyatı savaşının etkisinin tam olarak ne olacağını bilmiyor. Bu yeni realitenin fiyatlamasının yavaş, acılı olacağını ve uzun süreceğini biliyoruz.” dedi.

Avustralya tahvilleri merkez bankasının herhangi bir parasal genişlemenin tahvil alımlarının seviyelerini belirlemek yerine tahvil faizi hedeflerine odaklanacağını yinelemesinin ardından yükseldi

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saatiyle 13:44'te yüzde 0.5 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.8 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi fazla değişmedi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 2.2 geriledi.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1.8 azaldı. Dayanak endeks Salı günü yüzde 4.9 yükseldi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 1.5 yüksedi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 1 yükselerek 104.61 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 6.9582'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.4 artıda 1.1322'ye geldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 12 baz puan düşüşle yüzde 0.68 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yaklaşık 7 bp düşüşle yüzde 0.72 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 2.9 yükselerek varil başına 35.37 dolar oldu.
Altın yüzde 0.5 değer kazanarak onsu 1,656.69 dolara geldi.

Piyasalar ABD yönetiminin atacağı adımları bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 10:41

    Wall Street Krizi yine ve yeniden en büyük şiddetiyle yaşanıyor çok defa söyledim yine söylüyorum borsadan uzak durun en az 3 ay çünkü Wall Street çökerse tüm dünya çöker daha kaç defa daha diyeceğim. Çok konvansiyonel küresel ekonomik kriz tetikledi ve resesyon+stagflasyon tehlikesi çok yüksek maalesef. Para baronları ile faiz lobisi Wall Street Krizinde düğmeye bastı çok büyük hedefleri var en başta Trump'ı Başkanlıktan indirmek. Ben uzak duruyorum büyük resmi gördüğüm için. Altın çok yükseldi ama tahvil alınabilir bu ortamda ya da nakitte kalınabilir. Tercih sizlerin ama risk iştahı azaldığı için riskli yatırımlardan uzak durun sizin menfaatinize. Kalın sağlıcakla

  • Seçkin11 Mart 2020 15:16

    Mrb aldığım lot sıfırın altında koylar yine yerinde duracakmi yoksa para gidicekmi