E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler önde---

ABD Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler önde

ABD Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler önde
17 Kasım 2022 - 05:27 borsagundem.com

ABD'de sayımları devam eden kongre ara seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhuriyetçiler sandalye sayılarını arttırarak çoğunluğu sağladı.

ABD'de kongre ara seçimlerinde oy sayımları sürüyor. 8 Kasım'da yapılan seçimlerin son durumuna göre Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elde etti.

Oy sayımı, California ve Colorado'da devam ediyor.

Associated Press'e (AP) göre, Cumhuriyetçiler California'da bir bölgede daha kazandı ve Temsilciler Meclisindeki sandalye sayısı 218'e çıkarak Temsilciler Meclisinde üstünlüğünü korudu.

Demokratların ise henüz 210 sandalyesi bulunuyor ancak California ve Colorado'da sonuçları kesinleşmemiş 7 bölge bulunuyor.

Bunlardan üçünde Cumhuriyetçiler, dördünde Demokratlar önde yer alıyor.

Temsilciler Meclisinde 218 sandalye elde eden parti çoğunluğu elde etmiş sayılıyor ve Meclis Başkanlığı dahil tüm komisyon başkanlıklarını alıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı olması beklenen Kevin McCarthy, sosyal medya hesabı üzerinden zafer paylaşımı yaptı: "Cumhuriyetçiler (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy) Pelosi'den Temsilciler Meclisini aldı. Amerikan halkı yeni bir yöne gitmek üzere hazır ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri bunu yapmak için hazır."

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilerle çalışmaya hazır olduğunu söyleyerek McCarthy'yi tebrik etti ve "Geçen hafta da söylediğim gibi gelecek, siyasi savaşlara esir edilmeyecek kadar değerli. Amerikan halkı onlar için iş yapmamızı istiyor. Onlar için önemli olan konulara odaklanmamızı ve hayatlarını iyileştirmemizi istiyor." dedi.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerin, Senato Demokratların


ABD Kongresinin Temsilciler Meclisinde çoğunluk Cumhuriyetçilere geçerken, Kongre'nin diğer kanadı Senatodaki çoğunluk Demokratlarda seyrediyor.

Resmi olmayan sonuçlar, Nevada’da Demokrat Senatör adayı Catherine Cortez Nasto, Cumhuriyetçi rakibi Adam Laxalt'ı mağlup etmiş, ardından Demokratlar Kongrenin Senato kanadında çoğunluğu oluşturduğunu gösteriyordu.

Cortez Nasto’nun zaferi ile Demokratlar 100 sandalyeli senatonun 50’sini alırken Cumhuriyetçiler ise 49 sandalyede kalmıştı.

Senatör adayı belli olmayan tek eyalet Georgia 

Georgia'da  Demokratlardan Raphael Warnock ve Cumhuriyetçilerden Herschel Walker yarışmıştı.

Demokrat Warnock, 8 Kasım ara seçimlerinde eyalet genelindeki oyların yüzde 49,4’ünü, Cumhuriyetçi rakibi ise yüzde 48,5’ini alabildi.

Eyalet yasalarına göre Georgia'da adayların kazanabilmesinin şartı en az yüzde 50 barajını aşması. Bu kapsamda Warnock ve Walker, 6 Aralık’ta yapılacak ikinci turda yeniden sahneye çıkacak.

Bu kez sonuç ne olursa olsun Demokratlar, 100 üyeli Senato'da 50 sandalyeye sahip olması nedeniyle çoğunluğu ellerinde tutacak.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in eşitlik bozma oyu sayesinde, Cumhuriyetçiler Georgia'yı ikinci turda kazansa ve koltuk dağılımı 50-50 bile olsa Demokratların Senatoda çoğunluğu sağlaması mümkün olacak.

Yasalara göre ABD Başkan Yardımcısı, Senato Başkanı olarak görev yapıyor ve eşitlik bozma oyu kullanabiliyor. 

ABD kongre üyeleri borsada usulsüz işlemler yaptı

 

ABD'de Kongre baskınına katılan emekli polise 10 yıl hapis

 

ABD seçimleri volatiliteyi artırabilir

 

ABD seçimlerinde son durum: Oy sayımı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)