E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD tahvillerinin gerilemesi gelişen piyasalara umut yaratıyor---

ABD tahvillerinin gerilemesi gelişen piyasalara umut yaratıyor

ABD tahvillerinin gerilemesi gelişen piyasalara umut yaratıyor
19 Temmuz 2021 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 7.680 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 66 kişi olarak açıklandı.

Bilim Kurulu, aşı olmayanların AVM, tiyatro, sinema gibi yerlerin yanı sıra maç, konser, düğün, kına, kongre gibi etkinliklerle kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantılara alınmamasını önerdi .

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştüğü açıklandı. Görüşmede ikili ilişkilerin seyri ele alındı, Afganistan başta olmak üzere Suriye, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs özelinde bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Aralık ayında tek seferlik bir faiz indirimine gidebileceğini öngördü. Kurum, politik baskılara rağmen süren istikrarlı para politikasının da TL'ye destek verdiğini belirtti .

Demokratlar Powell'ın yeniden Fed Başkanı olarak atanması olasılığını değerlendiriyor

OPEC+, küresel petrol arzını Ağustos ayından itibaren günlük 400.000 varil artırma konusunda uzlaştı.

Turizmi Teşvik Kanunu Meclis'te kabul edildi. Turizm işletmesi belgesi alamayan işletmelerin faaliyetlerine son verilecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Trump döneminde yapılan Çin ticaret anlaşması Amerikalı tüketicilerin zararına oldu. Anlaşmada gümrük vergileri dikkatli uygulanmadı .

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Maliye Bakanı Rishi Sunak’ ve Sağlık Bakanı Saijd Javid’in Covid - 19 testleri pozitif çıktı.

Ne Olacak?

Türkiye’de Piyasalar Bayram arefesi nedeniyle yarım gün tatil olacak.

PPK Toplantı Özeti bugün saat 14.00’te yayımlanacak.

ABD Başkanı Biden bugün ekonomi konusunda açıklama yapacak .

ABD Hazine Bakanı Yellen bugün regülatörlerle "sabitkoinlerin" geleceğini görüşecek

Borsa İstanbul’un bu hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Yellen'ın 'yüksek enflasyonun geçici olduğunu vurgulamaları ve tahvil alım programının kısa sürede sona erdirilmeyeceğini açıklamaları' piyasalardaki geçtiğimiz haftanın son işlem gününde risk iştahını küresel piyasalarda destekledi.

Cuma günü BİST100 endeksi de kur tarafındaki geri çekilme, TCMB'nin faizi değiştirmemesi ve risk iştahının desteklenmesi ile bayram tatili öncesinde hafif alıcılı başlangıç yaptı ve 200 g HO'yu tekrar test etti. Ancak 200 g HO seviyesinde tutunamadı. Hacmin yüksek olmadığı günde önümüzdeki hafta yurtiçi piyasaların kapalı olacağı düşünülürse tatil riskinin alınmamasının söz konusu olduğunu düşünüyoruz.

TCMB tarafından haftalık olarak yayımlanan verilere göre geçen hafta yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,2 milyar milyon dolar artarak 228,2 milyar dolara indi. Yabancı Yatırımcılar geçen hafta net 6 milyon dolar tahvil, 54 milyon Dolar hisse aldı.

Dolar / TL tarafında ise Haziran ayındaki sert yükselişlerin ardından Temmuz ayına yatay seviyede giren Dolar / TL Cuma günü geri çekilmelerle başlayarak 8,56 seviyesinden 8,49 seviyesine kadar geriledi. Fed Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Yellen'ın 'yüksek enflasyonun geçici olduğunu vurgulamaları ve tahvil alım programının kısa sürede sona erdirilmeyeceğini açıklamaları' piyasaları destekledi. TCMB'nin son PPK'da faizleri değiştirmeyip, faiz indiriminin ise yakın zamanda olmayacağının sinyalinin verilmesi; TL'ye değer kazandırıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,30’lara kadar gerilemesi gelişmekte olan ülkelerin para birimleri için olumlu bir gelişme sayılabilir. Dolar / TL’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,55 - 8,60 - 8,66 direnç seviyeleri olarak, geri çekilmelerde ise 8,45 - 8,40 destek seviyeleri olarak takip edilecek.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Cuma günü 1.479 - 1.507 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.484 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 30.058 artarak 532.944 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1500 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.500’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.540 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.461 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.491 ve 1,500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.470 ve 1.461 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Piyasaların seyrine varlık alımları karar verecek

Altın, zirveden geriledi

Petrolde anlaşma sonrası yükseliş beklentileri arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)