E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri verileriyle düştü---

ABD tahvilleri verileriyle düştü

ABD tahvilleri verileriyle düştü
08 Kasım 2013 - 16:08 borsagundem.com

ABD tahvilleri bugün açıklanan istihdam verilerinin ardından hızlı bir düşüş gerçekleştirdi

ABD hazine tahvilleri bugün açıklanan istihdam verilerinin Ekim ayında tahminlerin üzerinde istihdam yaratıldığını göstererek Fed'in varlık alımlarını 2014 yılına kalmadan düşürebileceği spekülasyonlarını artırmasıyla son 2 ayın en sert kayıplarını yaşadı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri bugün açıklanan verilerde 204,000 kişilik istihdam yaratıldığının görülmesinin ardından yükseldi. İşsizlik oranı ise yüzde 7.3'e çıktı. 10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri dün Avrupa Merkez Bankası'nın politika faiz oranını kesmesinin ardından 2 haftadan uzun bir sürenin en sert düşüşünü gerçekleştirmişti.

Pioneer Investments başkan yardımcısı Richard Schlanger, "Piyasalar varlık alımlarının 1. çeyreğin sonu veya 2. çeyreğin başında düşürüleceğini fiyatlayacaklar. Bu da Ekim ayının sürpriziydi" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 12 baz puan yükselerek New York saatiyle 08:41'de yüzde 2.72 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1 puan azalarak 98 4/32'den işlem gördü.

Faizler böylece 3 Eylül'den bu yana en sert yükselişi göstermiş oldu. 6 Eylül'de yüzde 3.01'e yükselen faiz Temmuz 2011'den bu yana ilk kez yüzde 3'ün üzerine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)