E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri kazancını artırıyor---

ABD tahvilleri kazancını artırıyor

ABD tahvilleri kazancını artırıyor
31 Ekim 2013 - 11:15 borsagundem.com

ABD tahvilleri dün gerçekleşen Fed toplantısında varlık alımlarının sabit tutulacağı açıklamasıyla ilerleyişine devam etti

ABD hazine tahvilleri Nisan ayından bu yana ilk kez üst üste 2 aylık kazanca hazırlanırken, yatırımcılar merkez bankasının ne zaman varlık alımlarını azaltabileceğine dair ipuçları için Fed St. Louis Başkanı James Bullard'ın yarın yapacağı konuşmayı bekliyor.

Fed dün gerçekleştirdiği toplantısında parasal genişleme olarak bilinen aylık 85 milyar dolarlık varlık alım programını değiştirmezken, bu azaltımın gerçekleşmesi için ekonominin gelişme gösterdiğine dair daha fazla sinyallerin gelmesi gerektiğini dile getirdiler. Citigroup tarafından hazırlanan Economic Surprise Index son 3 aydır ilk defa sıfırın altına inerek verilerin beklentilerin altında kaldığı sinyalini verdi.

Tokyo'da bulunan Royal Bank of Scotland Group Plc yabancı tahvil stratejisti Jin Kenzaki, "Faizler yükselmekte zorluk çekiyor. ABD'den iyi ekonomik veri alamıyoruz ve bu da varlık alımlarının Aralık'ta da aynen devam edeceği beklentilerini artırıyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge ABD tahvil faizi 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:13'te yüzde 2.52 oldu. Faizler bu ay toplam 9 baz puan düştü. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 5/32 yükselerek 99 26/32 oldu.

Bir yıldan daha fazla sürede vadesi dolan ABD tahvilleri Ekim ayında yüzde 0.5 getiri sağlarken, bu rakam Eylül ayında yüzde 1 olarak gerçekleşmişti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)