E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşüşün 3. gününde---

ABD tahvilleri düşüşün 3. gününde

ABD tahvilleri düşüşün 3. gününde
10 Ekim 2013 - 15:28 borsagundem.com

10 yıl vadeli ABD tahvilleri, ülkenin borç tavanını kısa dönemli artırmaya yönelik anlaşma işaretleri ile düşüşün 3. gününde

10 yıl vadeli ABD tahvilleri, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri ve Senato Demokratlarının, ülkenin borç tavanını kısa dönemli artırmaya yönelik anlaşmaya varabileceklerine yönelik işaretler görülmesi ile düşüşün üçüncü gününde.
10 yıl vadeli  tahvil faizleri, isim vermeyen kongre yetkililerinden iki taraf liderlerinin de 17 Ekim'in yaklaşmasıyla seçenekleri değerlendirdiklerinin söylenmesi ile, iki haftanın en yüksek seviyesine geldi. 24 Ekim'de vadesi dolacak olan tahviller ise yükselişi dördüncü güne taşıdı. ABD hükümeti bugün 13 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil satışı gerçekleştirecek.
Londra'da bulunan Rabobank International sabit gelir stratejisti Lyn Graham-Taylor, "Biraz daha iyi görünen politik açıklamlara göre yaşanan geleneksel bir hareketlilik gördük. Bu da açıkça olumlu olarak algılandı ve bu nedenle ABD tahvillerinde bir satış trendi görüyoruz" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizi dört baz puan, yani 0.04 yüzde puan artarak New York saati ile 07:14'te yüzde 2.71 olarak 23 Eylül'den bu yana en yüksek orana ulaştı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı ise 3/8, yani 1,000 dolar nominal değerde 3.75 dolar gerileyerek 98 7/32 oldu.
19 Eylül'de sıfıra inen, 24 Ekim'de vadesi dolacak olan tahvilin faizi ise yüzde 0.40'a yükseldi. 17 Ekim vadeli tahvilin faizi ise büyük bir değişiklik yaşamadı ve yüzde 0.48'de kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)