E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD tahvil faizleri Fed sonrasında düşüşe devam ediyor---

ABD tahvil faizleri Fed sonrasında düşüşe devam ediyor

ABD tahvil faizleri Fed sonrasında düşüşe devam ediyor
04 Mart 2020 - 13:03 borsagundem.com

Fed'in korona virüsün ekonomi üzerindeki etkilerinden kaynaklı endişeleri yatıştırmak için gittiği güçlü faiz indirimi etkili olmadı

Fed'in agresif faiz indiriminin korona virüsün küresel ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin korkuları yatıştıramaması sonrasında ABD Hazine tahvili faizleri için dip görünmüyor.

Salı günü öncesinde 10 yıllıkların faizi hiçbir zaman yüzde 1'in altında olmamıştı. Tarihi seviyenin aşılmasından dakikalar sonra yüzde 0.90'ı -diğer bir deyişle 2019 sonunda verdiği oranın yarısını- test etti. Endişelerin en son 2008 finans krizinde bu seviyelere ulaştığı bu dönemde, söz konusu seviyeler yeni normal.

Federated Investors Inc. kıdemli portföy yöneticisi Donald Elenberger, “Fed'in silahını kullandığı ve bu salgının ABD'de önemli ölçüde daha kötü bir hal alabileceği gibi bildiği başka bir şey olduğu yönünde bir algı var. Bu korkunun yönlendirdiği bir piyasa.” dedi.

Fed Salı günkü acil durum ara toplantısında yarım puanlık faiz indirimine gitti. Karardan sadece iki saat önce G – 7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankacılarının gerçekleştirdiği görüşmeden somut bir sonuç çıkmayarak endişeleri yatıştıramamıştı.

UBS Amerika Global Wealth Management CIO'su Solita Marcelli, “Piyasa -sadece Fed'den değil- daha koordine ve kararlı bir yanıt bekliyordu. İnsanlar Fed'in proaktif olduğunu görmezden geliyor ve Fed'in korona virüsün ekonomiye etkisinin çoğu kişinin beklediğinden daha kötü olacağı tahmin edip etmediğine odaklanıyor.” dedi.

ABD 10 yıllıklarının faizi Salı günü 25.9 baz puan düşüşle yüzde 0.9043'e kadar çekildi. Bununla birlikte günü yüzde 1 civarında tamamladı. Enflasyon endeksli 20 yıllıkların faizi ilk kez sıfırın altına indi.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)